Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
5. juuli 2016, 16:05

TRENNI ASEMEL: kui palju kaloreid kulutab seksimine? (32)

Seks teeb kaaslasega lähedasemaks ning kosutab meelt, kuid mitte ainult – seks ja sellega kaasnevad tegevused on abiks ka kalorite põletamisel.

Kui palju kaloreid on võimalik ühe või teise seksiga kaasneva tegevusega kulutada, kirjutab Woman´s Day.

· Sooloseks põletab 100-150 kilokalorit tunnis.

Seda juhul, kui tegeled sooloseksiga turvaliselt oma kodus. Kui masturbeerid aga eriti jõuliselt või sind ohustab selle tegevusega vahelejäämine, võid kulutada isegi kuni 300 kilokalorit.

· Suudlemine põletab 68 kalorit tunnis.

Suudlemine tekitab intiimsust ning põletab kaloreid. Väga intensiivselt suudeldes ja samal ajal kaaslast hellitades on võimalik põletada isegi kuni 90 kalorit tunnis. Kui kaaslast suudelda tema kohal plank asendis kätekõverdusi tehes, võid lahti saada isegi 171 kalorist tunnis.

· Lahtiriietumine põletab 8-10 kalorit.

Riietest vabanemine seksi eelmänguna põletab keskmiselt 8-10 kalorit, kuid teadlaste hinnangul põletavad mehed naiste rinnahoidjat avades kuni 80 kalorit. Kui lisad lahtiriietumisele võrgutava tantsu lemmik-siidsalliga, kulub kaloreid rohkemgi.

· Seksimine põletab 290 kalorit tunnis.

Kui seksid kirglikult, aktiivselt ja pikalt, põletad seksides 290 kalorit tunnis. Kalorite põletamist saab suurendada 18 – 30 võrra, kui seksides häälitsed. Lisaks on võimalik kalorikulu suurendada poose vahetades.

· Oraalseks põletab 200 kalorit tunnis.

See lihtsalt on füüsiliselt koormav tegevus. Kalorikulu saad suurendada, kui teed oraalseksi plank-asendis.

· Orgasm põletab 60-100 kalorit.

Mitmest järjestikusest orgasmist on seega rohkem rõõmu nii hingele kui kehale!