Panthermedia Scanpix
Liigume
7. september 2016, 09:41

TREENER: 7 asja, mida spordiklubis mitte kanda (2)

Tuleb välja, et kõik spordiriided treeningsaali ei sobigi. Infot selle kohta, milliseid riideid kindlasti vältida tuleks, jagab New Yorgi personaaltreener ning fitnessi spetsialist Taj Harris. 
100% puuvillane T-särk

Puuvill imeb endasse higi ega lase sellel kiiresti  kuivada. Et ennast trenni tehes aga hästi tunda, tasub ära kasutada tänapäeva tehnoloogia poolt loodud spetsiaalseid materjale nagu CoolMax, Capilene ja Dri-FIT, mis hoiavad igasuguse niiskuse kehast eemal ning tulevad higiga paremini toime.



Testimata spordirinnahoidja või topp

Kui kuulud nende sporditegijate hulka, kellele meeldib trenni tehes oma kõhulihaseid või kurve näidata kandes vaid spordirinnahoidjat või lühikest toppi, siis testi seda enne kodus. Painuta ennast ette ja taha ning külgedele ning vaata, et kuskilt midagi üleliigset ei paistaks.



Nano-hõbe riided

Mõne aasta eest hakati spordiriietes kasutama nano-hõbe osakesi, mis pidid paremini võitlema hallituse, seente ja bakteritega ning seeläbi ära hoidma riiete kulumise ning määrdumise. Tegelikult kaotavad need riided peale neljandat pesu umbes poole nano-hõbe osakestest ning mõjuvad keskkonnale kahjulikult.





Kottis või laiad püksid

Selliste pükstega võib tunda end küll mugavalt, kuid  treenerid soovitavad nendega trenni või jõusaali siiski mitte tulla. Näiteks võivad need jääda erinevate masinate ja abivahendite vahele ning tekitada seeläbi palju ebamugavusi.  Samuti pole selliste varjavate riietega võimalik treeneril näha, kas teed harjutusi õigesti.



Stringid

Stringid näevad küll  liibuva spordiriietuse all paremad välja, kuid pole soovituslik valik. Peale selle, et nad on trenni ajal ülimalt ebamugavad, võivad nad aktiivsete treeningliigutuste tagajärjel  tekitada tupes erinevaid haigusi.



Puusadele seotud dressipluus

Peaksime olema tänulikud naisele, kes esimesena dressipluusi puusadele sidumise peale tuli, sest välitingimustes sportides on see asendamatu viis üleliigsetest riietest vabanemiseks, kuid spordiklubis omab see  sama efekti, mis laiad püksidki.



Varvastossud

Viimasel ajal  just jooksjate seas populaarsust koguvad varvastossud võivad olla küll  ülimalt mugavad kanda, kuid jõusaali nendega enamus riikides ei lubata. Kuna need konkreetsed jalatsid ei paku jalalabale piisavalt kaitset, kui jalg peaks kuhugi masina vahele jääma vms. Samal põhjusel ei tohi jõusaalis olla ka paljajalu, plätudega  või lihtsalt sokkidega.