Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
10. juuli 2016, 11:55

Kolm põhjust, miks oma tervise nimel rohkem naeratada

"Naerata!" on kõige levinum soovitus inimesele igas olukorras. Seda tasub tõsiselt võtta - see muudab tuju paremaks ja teeb su tervemaks.

Psychics Universe toon välja kolm põhjust, miks oma tervise nimel rohkem naeratada.

Naeratamine vähendab stressi

Naeratamine aitab vabastada endorfiine ehk hea enesetunde hormoone, mis tasakaalustavad stressiga seotud hormoone nagu kortisool ja adrealiin.

Kansase Ülikoolis tehtud uuring näitas, et nende katsealuste, kes stressirohkeid ülesandeid täites naeratasid, pulsisagedus oli madalam ja nad olid rahulikumad, kui need, kes jäid ülesandeid sooritades tõsiseks. Pane tähele – kuigi tõelisest hammaste ja säravate silmadega naeratusest on rahu säilitamisel kasu kõige rohkem, ajab asja ära ka võlts naeratus.

Naeratamine tõstab tuju ja tugevdab immuunsussüsteemi

Nagu ülalpool mainitud, aitab naeratamine vabastada endorfiine, mis aitavad parandada sinu tuju. Lisaks aitavad need hormoonid tugevdada ka immuunsust. Miks? Õnnelikud inimesed on tervemad, sest kui sa oled õnnelik, siis oled sa ka rahulik. Kui sul pole pidevat stressi, siis jääb immuunsussüsteemil rohkem aega võidelda haigustega!

Naeratamine on odavaim viis tervist parandada

Tasakaalustatud toitumine, trenn, piisav veejoomine, vitamiinide ja toidulisandite söömine, regulaarne arstlik kontroll – kui sa kõigile neile tervist edendavatele tegevustele mõtled, siis tuleb iseenesest väsimus peale. Naeratus teeb sind aga reipamaks ning on üks odavamaid ja lõbusamaid asju, mida oma tervise heaks teha.