Foto: Erakogu
Terviseuudised
8. juuli 2016, 12:58

Ukraina tervishoiutöötajate delegatsioon tutvus Eesti tervishoiukorraldusega

Nädalase vahega külastas juuli algul Eesti haiglaid kaks Ukraina meditsiinidelegatsiooni.

Tallinnas väisati Medicine Estonia klastri eestvedamisel Ida-Tallinna Keskhaiglat, kus oli külalistel võimalik tutvuda haigla labori, EMO, sünnitusmaja ning kirurgia-, radioloogia- ja nukleaarmeditsiini osakondade tööga. Kliinikutes võttis külalised vastu valdkonna juht, kes tutvustas täpsemalt osakonna võimalusi ja tööpraktikat. Lisaks Eesti meditsiinivõimalustega tutvumisele oli visiidi eesmärk Ukraina ja Eesti arstide ning õdede edaspidiste koostöövõimaluste kaardistamine.

„Meil on väga hea meel, et saame arendada Eesti ja Ukraina tervishoiutöötajate vahel suhteid ning vahetada kontakte. Loodame, et tulevikus toimub vastastikuseid koostöövõimalusi senisest enam,“ sõnas Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivsky.

„Väga tore oli Eestis kohata nii arvukalt kolleege Ukrainast – arste, õdesid ja teisi meditsiinivaldkonna töötajaid. Nii suurearvulist delegatsiooni ühest riigist ei ole klaster varem võõrustanud. Juba praegu saabub üha enam Ukrainast pärit patsiente ravi saama just Eestisse, seda enam oli hea meel tutvustada delegatsioonile haiglat ja selle võimalusi,“ sõnas Medicine Estonia klastri juhatuse liige Inge Suder. Klastri juht tõi välja, et on väga hea meel, et koostöös Välisministeeriumiga käivitatud arengukoostööprojekti raames saime võõrustada külalisi Ukrainast. Delegatsioon viibis Eestis Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) kutsel.

Lisaks külastas Ukraina meditsiinidelegatsioon Tartu Ülikooli Kliinikumi ja Ida-Viru Keskhaiglat.

„Saime haiglate külastamisel ülevaate siinse meditsiini infrastruktuurist ning jälgida tööprotsessi. Eriti suurt huvi pakkus meile Ida-Tallinna Keskhaiglas nähtud Baltikumi ainsa emapiimapanga tegevus – nähtu on hindamatu väärtusega Ukraina tervishoiusüsteemi jaoks. Loodame tulevikus teha Tallinna ja Ukraina vahel aktiivset koostööd – saadud kontaktid on siinkohal ääretult olulised,“ tänas omalt poolt Kiievi Ülikooli Kliiniku günekoloogia osakonna üksuse juht Ljudmila Kvashnina.

Koostöös Välisministeeriumiga on MTÜ Eesti Meditsiiniekspordi klaster Medicine Estonia käivitanud arengukoostööprojekti „Kasahstani, Ukraina, Moldova, Aserbaidžaani, Gruusia, Valgevene ja Kõrgõstani tervishoiusektori arendamine".