Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
11. juuli 2016, 13:45

IMELIHTNE: Segu, mis viib punnis kõhu vaid kümne minutiga (8)

Kõhupuhitus ajab kõhu punni ning tekitab selle käes vaevlejale ebamugavustunnet ning mitmeid vaevusi. Mis selle vastu aitaks?

Paljud spetsialistid väidavad, et kõhupuhitus on tavaliselt põhjustatud ülesöömisest. Tegelikkuses on sel veel mitmeid võimalikke põhjuseid, kirjutab Healthy Life Tricks. Näiteks õhu neelamine, vedeliku kogunemine kõhuõõnde, soolestikku kogunenud gaasid, ärritunud soole sündroom, laktoositalumatus, munasarjatsüstid, osaline soolesulgus, rasedus, premenstruaalne sündroom, fibroidid ja kaalutõus. Nende hädade käes vaevlevad inimesed on sageli sõltuvuses ka puhitust leevendavatest ravimitest, kuid asjata – parim viis vabaneda punnis kõhust on odav ja kiire: sa vajad vaid tassi vett ja kaks supilusikatäit õunaäädikat.

Sega õunaäädikas korralikult veega ning joo seda segu üks kord päevas. See parandab seedeprotsessi ja aitab ka kaalu kiiremini kaotada.

Kui sa vaevled sageli kõhupuhituste käes, siis pea silmas ka järgmiseid soovitusi:

·         Söö aeglaselt, näri toitu korralikult.

·         Lisa oma menüüsse piparmünditee, ingver, ananass, petersell ja probiootikumiderohke jogurt.

·         Väldi soolaste ja praetud toitude söömist, rafineeritud toite, gaseeritud jooke, maiustusi ja liigset alkoholi.

·         Liiguta end iga päev ka füüsiliselt.

·         Väldi stressi ja pingelisi olukordi.

·         Joo ohtralt vett – iga päev!