Poodides müüdavad õunaäädikat pole vist päris õiged sel viisil kasutamiseks. Etiketil on märgitud koostisosadeks vesi, naturaalne õunaäädikas, äädikhape. Toode 6%. Tundub, et see küll tervislik pole, sest ilmselt on lisatud sünteetilist äädikhapet. 100% naturaalset õunaäädikat pole meie kauplustest viimasel ajal leidnud.
Unustage vana uskumus nagu oleks äädikas tervisele kahjulik. Korrigeerige aga tingimata oma arusaamu selle kohta, mida äädika all mõeldakse. Äädikas tähendab kogu maailmas ikka ja alati ainult naturaalset, loodusliku käärimise teel saadud äädikat, mille kangus on üldjuhul 5% ning mida ühendab meil pruugitava keemiatööstuse tootega vaid keemiline valem. Igasugune naturaalne äädikas on väga tervislik, sisaldades kümneid mineraalained ja organismile vajalikke keemilisi ühendeid. Juba Rooma riigi sõjaväge püsis terve ja võitlusvõimelisena tänu veiniäädikale, millel on tugev desinfitseeriv ja baktereid tappev toime. Eriliselt tervistavad omadused on õunaäädikal, mida näiteks Ungaris on uuritud juba mitukümmend aastat. Proovige näiteks õunaäädikaga (vajaduse korral lahjendage!) haige kurgu kuristamist, sissevõtmiseks soovitan teile järgmist nii iseenda kui paljude teiste peal äraproovitud viisi: Pange õhtul valmis 1,5 dl vett, millesse on lisatud 3 ml (väike teelusikatäis) õunaäädikat, mida müüakse toidupoodides. Jooge segu ära hommikul kohe, kui silmad lahti teete ning jätke joomise ja hommikukohvi või –pudru vahele tingimat vähemalt pool tundi. Õrnalt hapu segu värskendab meeldivalt suud ega tekita üldjuhul kõrvetusi ka ülehappesuse all kannatavatel inimestel. Regulaarselt tarbitav õunaäädikas aktiviseerib neerude tegevust, viib kudedest välja sinna kogenenud vedelikku, kiirendab ainevahetust, viib liigestest välja soolasid. Ainevahetuse kiirenemine alandab kehakaalu, see omakorda reguleerib vereõhku.
KOMMENTAARID (8)