Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
12. juuli 2016, 16:21

IMERAVIM: Kapsaleht parandab haavad ja peletab peavalu (11)

Mõnikord annavad veidrad ravimeetodid päris häid ravitulemusi. Üks neist imelikest ravijatest on kapsaleht, mis tõmbab kehast tõved välja.

Kas sa teadsid, et kapsalehed on nagu magnetid, mis tõmbavad kehast tõved välja? Ja mitte ainult vanade eestlaste arvates – üle kogu maailma kasutatakse kapsalehte järgmiste hädade tohterdamiseks: 

·            Haavade ravis. See supertervislik köögivili parandab tõepoolest ka haavade paranemise protsessi, kirjutab Healthy Life Tricks. Nimelt sisaldavad nii kapsas kui brokkoli metioniini – rakkude ja kudede paranemiseks tarvilikku aminohapet. Kui õrnalt keedetud kapsaga määrida haava, aitab see võidelda infektsioonide ja põletikega ning aitab vähendada paranemisaega.

Muide, metioniin on vajalik aine ka maksakahjustuste, allergia, astma, skisofreenia ja Parkinsoni tõve ravis.

·            Peavalu leevendamiseks. Kapsas leidub K- ja C-vitamiine, kaaliume, kaltsiumi, magneesiumi, fosforit ja rauda ehk aineid, mis üheskoos aitavad toitainete puudusest põhjustatud peavalusid, eriti pingevalusid peletada. Söö kapsast!

·            Rinnapõletiku raviks. Paljud inimesed üle maailma teavad, et kapsaleht rinnal aitab rinnapõletikku ravida ning piimavoolu ravida. Pane kapsaleht rindadele kaks korda päevas paarikümneks minutiks. Närbunud kapsalehti ära uuesti tarvita. Kõige paremini aitab põletiku vastu külmkapis jahutatud kapsaleht. Kergelt keedetud kapsalehed kõhul aitavad leevendada aga sünnitus- ja menstruatsioonivalu.

·            Kilpnäärme tasakaalustamiseks. Hoides kapsalehte kilpnäärmel üle öö, aitab see tasakaalustada hormoone.

·            Turses liigeste raviks. Kui paned kapsalehe valulikele ja põletikulistele liigestele, aitab see kaasa paranemisprotsessile. Parim on taas ravikapsast hoida külmkapis ning jalalt eemaldada see, kui leht on muutunud soojaks või krõbisevaks.