Terviseuudised

Hambatohter 30eurosest hambaravihüvitisest: selle raha eest saab uurida, mis suus toimub, mitte rohkem (44)

LISA KOMMENTAAR

Hinnavahed kahekordsed2. juuli 2018, 11:04
Milleks?13. juuli 2016, 19:55
Ainult see, kes läheb hambaarsti juurde, saab 30 eurot toetust. Selle 30 eurot võiks kohe saata hambaarsti....taskusse. Milleks mingi edasi-tagsi saatmine? Kui ebaõiglane on elu paljude teiste kõrgharidust omandanud spetsialistide vastu.
Lugeja13. juuli 2016, 16:44
See on samasugune toetus nagu on alaealiste laste vanemale ettenähtud 3 lisapuhkuse päeva eest puhkusehüvitis palga alammäära järgi. Tulemuseks oli, et paljud ei võtagi seda puhkust, sest rahaliselt on see mõttetu ja suuremast sissetulekust võidavad lapsedki.
tädike13. juuli 2016, 13:37
kui pool hambaarsti tööd nii mõttetu on ja teine pool nii lihtne - parandage ise :) apteegis on vist isegi mingid komplektid. niikuinii lõhuvad hambaid hambaarstid, mitte mikroobid :)
jutt polnud13. juuli 2016, 15:04
ju parandamisest, vaid hammaste uurimisest. Aga kui ma ise kodus uurin ja ütlen, see hammas vajab plommi, kas siis maksab arst mulle uurimise eest 30 euri :)?
Miisu13. juuli 2016, 13:21
Kui igal aastal käia 30 euro eest kontrollis, siis oleksid ju hambad pidevalt korras! Kui suus juba surnuaed, siis on 30 eurot raviplaani tegemiseks hea algus. Mõelgem positiivselt. Tervis on ikka iseenda teha.
haige hüljes13. juuli 2016, 13:20
See on Ossinovski juhitud sotside "kingitus"rahvale,et ei ununeks,kes "hoolib".
Ambuuria13. juuli 2016, 12:34
Otsige üles ja pange kirja arstid, kes ei võta lihtsalt suhuvaatamise (see on 3 min töö) eest raha. Ja mingit RAVIPLAANI pole üldse vaja. Kas niisama ei saa aru, et parandaks katkised hambad ära?
maamiis13. juuli 2016, 12:45
aga raviplaani jaoks ju see raha on .Eile oli ju selgelt kirjas ,et selle 30 euri eest EI TOHI ühtegi hammast parandada .Raha on ette nähtud ainult olukorra "kaardistamiseks " ja ravi sellega teha ei tohi .Nii lihtne ongi .
Eesti Nokia on hambutu rahvas!13. juuli 2016, 12:26
Hambaarstid võivad seda raviplaani -ja kaarti koostada ju tahta, aga küsida tuleks ka patsiendilt, kas tal üldse sellist raha võtta on, et kõik hambad ära parandada. See, kellel on hea sissetulek, külastab ka regulaarselt hambaarsti. Inimene, kellel ei jagu rahalisi vahendeid hambaraviks, selle hambad on ka halvas olukorras. Selle naeruväärse 30. eurose toetusega riik küll riik probleemi ei lahenda, Need, kes hambaravi kõige enam vajaksid, need lihtsalt hambaravi tooli ei jõua! Hambaravi megahinnad ei ole neile kättesaadavad!
no13. juuli 2016, 18:09
kui aastast-aastasse oma hammaste eest hoolitsenud oled, saad selle 30 euriga peaaegu hakkama! Pole vaja oodata aega, kui vaja "kõik hambad ära parandada"!
Pole olnud just hea sissetulek, kuid prioriteedid on paigas ja hambad korras!
Ärbert13. juuli 2016, 12:11
Hambaarsti juures pole üldse kallis käia. Minu hambaarst ei küsi korraga iial üle 30 euro kuus. Ja järgmise visiidi aja paneb ilusti järgmisse kuusse pärast palgapäeva. Nii juba poolteist aastat.
Hambad13. juuli 2016, 12:06
Olen näinud ka mitmeid riigikogulasi, kelle hambad vajaksid tohterdamist. Kui juba neil hambaraviks raha ei jätku, siis mida me veel lihtrahvast räägime, kelle palk on olematu.
Ahnus ja hinnakiri13. juuli 2016, 12:03
Milleks peab üldse suhu vaatamise eest lisatasu (mis pole ju väike) võtma? See peaks olema tasuta! Mulle pole seda raviplaani üldse vaja, sest parandan hambaid ühekaupa ja võimaluste piires, nii kuidas rahakott (vaba raha) võimaldab. Elan väikelinnas, kus olen hambaarstile lihtsalt katkise hamba ette näidanud ja öelnud, et saan ära lasta parandada vaid selle ja ühe hamba. Mingit hammaste ülevaatamistasu polle võetud.
ahnele13. juuli 2016, 13:06
Vaatam, enamus inimesi laseb oma hambad regulaarselt üle vaadata. Siis arst saab ära parandada väikesed augud, mis maksab muide tunduvalt vähem. Kui auk juba nii suur on, et inimene ise arstile näitama läheb, et see tuleb ära parandada, on arstileminek ilmselgelt juba väga hiljaks jäänud.
Suuhügeeniest parem ei hakka rääkimagi.
Huvitav, et kõik muudkui vinguvad, kuidas riik nende hambaravi kinni ei maksa, aga see, miks nende hamabd üldse nii hullusti katki on, et neid tuhandete eest ravida tuleb, on nagu kõrvaline asi. Äkki alustaks hambapesust, lastele mitte magusate jookide andmisest (iga 10 min järel) jne, siis pole pärast muret, et hambaarst tahab paljaks röövida!
hambapesu?13. juuli 2016, 14:37
kunagi räägiti mitu minutit peab hambaid pesema, ei suuda kaua, hambapasta ajab öökima.
naine13. juuli 2016, 12:01
Muidugi on hambaarsti töö kallis, õppimine pikaajaline ja ruumide rent kõrge.Ma saan aru.Olen käinud hambaarsti juures peaaegu paar aasat järjest.Umbes iga kahe kuu tagant.Minu sissetulek lihtsat ei võimaldanud teisiti.Õppinud olen ülikoolis viis aastat.Pole kindlasti minu süü,et riik minu ametit ei väärtusta.Aga see selleks.Praegune hüvitiste süssteem tundub ebaõiglane.Kindlasti kasutavad kõik selle hüvitise ära,samas kas kõik seda vajavad.Kui palju vajab seda inimene,kes teenib kaks -kolm tuhat eurot kuus.Tegelikult ei vaja eriti.Ja kui palju oleks kasu madalapalgalisele,kui see hüvitis oleks natue suurem ? Küsimus on õigluses ja vajaduses.
penskar13. juuli 2016, 14:39
minu pension on praegu 283 euri kuus, eelmisel aastal käisin plommi panemas, mingit hüvitist ei saanud, olen kuulnud, et saab vaid proteeside soetamiseks.
vana Joodik13. juuli 2016, 11:57
Mis krdi kasu mul sellest uurimisest on kui ei saa parandada. Oli see vana vene aeg mis ta oli aga kõik med. teenused k.a. hambaravi oli tasuta rahvale. Nüüd aga mängitakse sõna otseses mõttes rahvale siga. Maksusid maksa nagu haige aga tulemus on see, et liisime aga uusi ja uhkeid autosid, ehitame kontorirottidele aga uusi peldikuid ja rahvas vaadaku kuidas ise hakkama saab. Käige te ka õige sinnasamusesse.
mina käin13. juuli 2016, 11:20
hambaarstil, siis arve on kusagil neljakümne, seitskekümne euro vahel. Vaevalt küll, et vaid kontroll kolmkümmend eurot maksab
Hind oleneb,13. juuli 2016, 11:59
millises poosis sa hambaarsti tahad.
Maali13. juuli 2016, 12:05
30 euro eest saad toolile,suu lahti.Arst kaardistab su suu kuumaastiku. Paari hambaaugu lappimiseks sest ei piisa, pead leidma oma taskust 30 euri lisa. Kui sul seda pole,suu kinni,tömba minekut. Nii juurde tulebki meil Eesti riigis veel üks pu d lu suu. Me riigil praegu käsil tähtis eesmärk muu. On nende arvates Venemaalt meil tulemas suur söjaoht, on tarvis Natoga neil kätte näidata,kus nende koht.Ja sinna läheb rahva raha sadu miljoneid. Kas olete nii suurt summat kasvöi unes näind? Mis valitsusel tegu teie lagund hammastest? Ta peab vaid lugu taltsas, sönakuulelikest lammastest.
siniste kilesusside13. juuli 2016, 10:29
Oravakaltsakatel jälle + kirjas13. juuli 2016, 10:11
Möh13. juuli 2016, 09:54
Ma teen ettepaneku, et Toompea rahval litsakas hammaste parandamine ka kuluhüvitistesse. Peab ju ikka esteetiline välja nägema.
tahtsin13. juuli 2016, 09:32
just kirjutada, et kas lugupeetud hambatohter on nõus rohkem makse maksma, et hüvitis suurem oleks, kuid viimasel hetkel mõtlesin ümber. Asi selles, et kõrgemad maksud ei taga eestis veel kõrgemat hüvitist, kuna maksurahast enam kui pool rändab šveitsi erakontodele või nõeltakse madratsi sisse.
paha13. juuli 2016, 09:29
raha nad oskavad välja pumbata ja lisaks veel teevad kehva tööd ka,,ei tea kas kasutavad kipsipahtlit
Lugeja13. juuli 2016, 09:28
Aga penionäre ju toetati 20€ eest aastas mitu aastat,arvates,et sellest on küllalt,ega siis kõigil pensionäridel ka pole proteese.Näen,et päris noortel suus proteesid,ehk neil oleks profülaktikat tehes hambad suus olnud.
Era&omanik13. juuli 2016, 09:14
Kui on kõrged kinnisvara hinnad see tähendab et renditud pinna eest tuleb väga palju maksta siis peabki teenus ka väga kallis olema.
milleks13. juuli 2016, 08:54
seda oli vaja,kasu on 0,aga rahva ajab vihale.selle idiootsuse paikapanek maksab kordades rohkem,kui see toetus ise.kes küll sellise ettepanekuga välja tuli,see pidi olema puhta totu.kes ei ole hambaarsti juures käinud.miks narritakse oma rahvast.
hambad13. juuli 2016, 09:12
See inimene ei ole totu, kes pole hambaarsti juures käinud. Pigem pole 30 eur. tänapäeval enam raha. Kui arsti juurde lähed peab sul olema taskus 100 eur. või rohkem. Paljudel jääb peale arvete maksmist elamiseks ainult 100-150 eur. tasku. Valida on, kas nälgin terve kuu või lähen hambaarsti juurde. Pooltel inimestel on suus kas katkised ja põletikulised hambad või pole üldse midagi. Kui pole hambaid pole ka tervist. Tervis algab ikka hammastest. Inimesed ei jõua endale suhu panna proteese, uusi hambaid ja nii nende tervis läheb iga aastaga allamäge. Inimestel pole taskus 1000 eurosid, et suu korda teha. Hambaravi peaks olema tasuta ja riik katab selle. Aga mida me siin ikka jutustame. Riik ei suuda haiglatele seadmeid muretseda ja haiglad kerjavad raha rahva käest. Pole ka mõtet hammastest rääkida. Elage vigaste, haigete ja hambututena edasi. See mis nüüd tehti on narrimine ja irvitamine rahva üle. Tänan.
---13. juuli 2016, 13:11
Miks peab riik kõigi meie ühisest rahast kinni maksma selle, et mõned inimesed oma hammaste eest ei hoolitse ja suus on üks augupesa? Tänan ei! Hammaste tervis on ikka väga tugevalt enda teha ja pärast maksagi, kui õigel ajal ei osanud häid valikuid teha!
Valikute küsimus!13. juuli 2016, 18:12
Just ,riik peaks hambaravi,nagu iga muugi ravi,hüvitama. Hetkel oleme olukorras ,kus hambad ei ole keha osa. Mis muu seletab seda,et kui perearsti juurde läheme siis tasutakse kõik. Hambaravi on jäetud inimese enda tasustada. Suus ei ole ju rehapulgad, hambad on samasugune osa inimesest nagu kops ,maks või süda. Ei saagi aru mis ajast tõmmati selline joon vahele.
Taksisit13. juuli 2016, 08:44
Hambaarstid,advokaadid ja muud sellised nn fruktid paeasid olema kuidagi märgistatud. No näiteks dollari märk otsaette tätoveeritud vms. Siis oskaks ka nende käest küsida õiglast tasu. Et esimese 30 euri eest tohib tiiru ümber takso käis, või siis poes järjekorra ära seista, osta -sõita nii väikse raha eest veel ei saa. No ja eks arved tuleks ka ikka mingi koefitsendiga korrutada. Tundub kuidagi õiglane, või mis.
Minu hambaarst13. juuli 2016, 08:43
vaatab selle raha eest suu üle ja jätkub ka üheks plommiks. Aga see arst ei asu ka Tallinnas ja tema asutus on ilma glamuurita.
arvaja13. juuli 2016, 08:42
ega see pole mõelduki kasutamiseks lihtsalt valimised liginevadja vaja näiliselki midagi teha.
Meditsiini13. juuli 2016, 08:39
teh. seadistaja tehnikuna hakkan edaspidi hambaravi kabineti uksest sisse minemise eest küsima 30 eur. Hambapuuri vaatamise eest 100 ja seadistamine ja remont saab olemas nagu uute hammaste siirdamise hind.
Era&omanik13. juuli 2016, 09:30
Vaevalt et sellist inimest lastakse tehnika juurde kes midagi sellist kirjutab.
Sealtmaalt13. juuli 2016, 08:35
kui Ansip hüüdis välja kõige populistlikuma lause "viie rikkama hulka", on populism väga moes. Mitte midagi ei muutu. Tavarahvas vajub järjest sügavamale, järjest suurematesse võlgadesse.
Hambutu13. juuli 2016, 08:34
Eelmine aasta käisin hambaarsti juures, esmane suhuvaatamine, ehk nagu arvel kirjas, hambakaardi koostamine kestis 3..4 minutit ja maksis 33 €. Krooniajal, kui seda hambaravi hüvitist veel maksti oli see kaardi koostamise summa täpselt sama suur kui hüvitis. Ehk siis, misiganes see summa ka ei oleks, arstid kandivad selle raha kohe omale, ilma, et eriti midagi vastu saaksid. Nõuka ajal oli hambaarst vaene kui kirukurott, kui ta just hambakullaga ei sahkerdanud, kirurgid olid need, kes maju ehitasid, tänapäeval on hambatohtrid selle koha kirurgidelt üle löönud.
Jah13. juuli 2016, 08:31
Toetus peaks katma vähemalt hamba väljatõmbamise kulu, siis oleks sel mingigi mõte.
Nipitiri13. juuli 2016, 08:27
Arsti töö ongi kallis. See on väga hea kui arst ennast kõrgelt hindab.
Indrek213. juuli 2016, 08:16
Milles siis asi, et 30€ eest rohkemat ei saa... kas tõesti 450 eegu eest raatsib doktor korra suhu vaadata või ongi see normaalne? Ikka EDASI, hambutult - aga edasi!
to Indrek213. juuli 2016, 09:16
me ei ela krooni ajal, seda lihtsalt ei ole! Inflatsioonis ei ole 450 krooni enam 30 eurot, imelik oled?
30 EUR hambaravitoetust on populismitegur ja millegi (mille?) näitamine, et Eestis saavad inimesed hambaravitoetust. Milleks küll taoline klounaad?