Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
15. juuli 2016, 12:10

DIEEDIHOROSKOOP: Milline kaalulangetusviis sobib sinu tähemärgile? (2)

Kas vaatamata ponnistustele pole sul õnnestunud grammigi kaalu kaotada? Uuri, millist dieeti soovitab sinu tähemärgile 20-aastase kogemusega tähetark Sharon Ward. 

Jäär vajab kiiret tulemust

Kannatlikkus pole ambitsioonika Jäära tugevaim külg, seega ei sobi talle mõistlikud ja aeganõudvad dieedid. Proovi Atkinsi meetodit, mis toimib kiiresti (kuigi tulemus ei pruugi selle puhul püsima jääda) ning põhineb süsivesikute vahetamisel proteiinide vastu. Spordisaalis eelista üksiküritajatele mõeldut, sest meeskonnamängijat sinust pole, vahendab Daily Mail.

Sõnn peab iha talitsema

Lõbujanulisel Sõnnil on kalduvus maitsva söögipoolisega patustada. Et väikesed portsjonid ajavad ta masendusse, peaks ta eelistama toitu, mida võib korraga rohkem. Näiteks on sobiv kausitäis juurvilja ja pruuni riisi, magusaisu leevendamiseks passivad kuivatatud puuviljad. Sportides kasuta oma jäärapäisust ja visadust, tegele näiteks pikamaajooksuga.

Kaksikutele sobib mitmekesisus

Kärsitu loomuga Kaksikutel on üht ja sama dieeti järgida raskevõitu, proovi selliseid, mis võimaldavad süüa mitmekesisemalt. Takistuseks osutub ka sinu kalduvus snäkke krõbistada - võiksid kaloririkkamad käeulatusest peita. Harjutusi varieeri samuti - aeroobika vaheldumisi karmi kardiotrenniga ei lase sul tüdineda.

Vähi nõrkus on õgimishood

Vähi viga on, et otsid liiga tihti toidust lohutust ja kipud üle sööma. Uuri internetist Ameni dieedi kohta, mis seletab lahti viis inimaju tüüpi ning leiab igale neist lahenduse. Harjutustest ei sobi sulle militaarne bootcamp, proovi ujumist või tai chi`d.

Lõvi trump on pühendumine

Sinul on lihtne, sest mida iganes ette võtad, pead selle ka saavutama. Kahjuks meeldivad sulle aga rasvarikkad ja rammusad toidud nagu liha ja hapukoor. Söö pigem väikseid proteiinirikkaid eineid nagu muna või kala. Otsi internetist välja Dukani dieet, sest sul on vaja ranget režiimi. Mine jõusaali või mängi squashi.

Neitsi hiilgab järjekindlusega

Kasuta oma suurimat trumpi, metoodilisust. Sulle passib ideaalselt Figuurisõprade programm. Püüa süüa kiudainerikast toitu, puuvilja, salateid, kala, pähkleid. Väldi leiba, rasvarikast piima ja muud raskemat toitu. Ideaalne sport on pilates või jooga.

Kaaludele meeldib harmoonia

Sulle on omane tasakaal, seega proovi GI-dieeti, mis aitab sul seda saavutada ka oma veresuhkruga. Sinu nõrgad kohad on luustik ja neerud, nii et tarbi rohkesti kaltsiumirikkaid toite ning joo vett. Ka sulle sobib rahulik jooga.

Skorpion testib piire

Oma eesmärgi poole püüdled endast kõike andes. Sulle sobivad ekstreemsemad dieedid, mis keelavad enamikul päevadest enamiku meeldivaid toiduaineid, aga kord nädalas lubavad kõike süüa. Sinu kehvem külg on hormonaalne tasakaalutus, siin aitavad kasulikud rasvad, mida leidub kalas. Ka sport võiks olla ekstreemne, näiteks võitluskunstid.

Ambur otsib eksootikat

Amburil on rändurihing, seega testi endal eksootilist dieeti, näiteks orientaalset, mis õhutab sööma kala, pähkleid, seemneid ja riisi. Need toidud annavad ka energiat, mida sinu tähemärk väga vajab. Jalgrattasõit ja matkamine on parim kaloripõletaja.

Kaljukits oskab end ohjeldada

Distsipliin on sinu trump. Sulle sobivad ka kõige keerulisemad dieedid, mis nõuavad hoolikat kaalumist ja rehkendamist, näiteks Cambridge`i dieediplaan. Treenerit, kes tagant utsitaks, sa ei vaja, võid piirduda hommikuse jooksuringiga.

Veevalaja mässab

Sina pead ikka kõike tegema risti vastupidi kui teised. Kuna nõuanded ei aita, siis ehk on abi hüpnoosist, mis paneks sind toidusse tervislikumalt suhtuma? Pead hoolitsema oma närvikava eest, nii et tarbi B-vitamiini sisaldavat nagu lehtsalat, tuunikala ja munad. Otsi voodi alt hularõngas või hüple trapetsil - peamine, et end vabalt tunneksid.

Kaladele küüslauku

Sinu immuunsüsteem vajab kaitset, söö ohtralt küüslauku ja ingverit ning panusta madala kalorisisaldusega Aasia toitudele. Harjutustest sobivad stressi leevendavad nagu ujumine või tantsimine.