Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
17. juuli 2016, 13:05

Kümme põhjust, miks seks võib olla valus (7)

Seksi kirjeldamiseks on nii palu võimalusi – erutav, mõnus, lõbus, seksikas… Seksist rääkides ei kõnele keegi aga valust, sest see tegevus peaks olema meeldiv. Kuid mõnikord tunned selle tegevuse ajal siiski valu. Miks?

·  Sa pole piisavalt märg. Kuigi tupp suudab looduslikult ise piisavalt märjaks muutuda, võib juhtuda, et kui sa pole erutunud või oled mõne napsu üleliia võtnud, ei ole seda piisavalt, kirjutab Good Housekeeping. Kasuta libestit!

·  Sa oled allergiline oma seksimänguasjade osas. Mitte kunagi ära mine apteeki, et osta sealt kõige odavam toode – nende koostis võib tupe pH tasakaalu paigast nihutada. Kui tunned pärast seksmänguasja kasutamist tupes mingit ärritust, eelista võimalikult looduslikke tooteid.

·  Sul on mõned karvad sisse kasvanud. Vahel on pärast bikiinipiirkonna vahatamist nii, et sellesse piirkonda tekivad hõõrdumisel valulikuks muutuvad vistrikud. Ega siin polegi palju teha, määri nahale rahustavat seerumit ja oota.

·  Te kasutate vale poosi. Katsetada on alati mõnus ning tavapärasest seksipoosist kõrvale kalduda, kuid kõik poosid pole kõigi jaoks.

·  Sul on seksuaalhäired. Sellest ei räägita sageli, kuid mõned naised põevad tõbe, mille puhul lähevad tupelihased seksi ajal tahtmatult krampi, muutes nii vahekorra valusaks. Räägi oma murest arstile!

·  Su partneri suguelund on liiga suur. Peenis ei saa olla kunagi liiga suur, kuid naise jaoks võib see mõnikord nii olla. Pühenda rohkem aega eelmängule ning leia seksiks sobivad poosid!

·  Sa sünnitasid hiljaaegu. Kohe pärast sünnitust võib libiido teha vähikäigu ning seks ei ole enam nii mõnus. Mõned arstid ei soovita seksiga alustada enne viie-kuue nädala möödumist sünnitusest, kuid tegelikkuses tuleb kuulata oma keha. Ta ütleb, kui on selleks valmis.

·  Sul on suguhaigus või pärminfektsioon. Ükski pärminfektsioon, emakapõletik ega ka suguhaigus ei ole sugugi mõtte lõbus. Tea, kellega sa magad, ning kontrolli end arsti juures regulaarselt. Eriti siis, kui sul pole monogaamne suhe. Õnneks on tänapäeval suukaudseid ravimeid, millega hädasid ravida.

·  Sa pole pikka aega seksinud. See, kui pärast seksipaastu teeb seks haiget, on täiesti normaalne. Püüa kübeke seksi planeerida oma igasse nädalasse. Kui see ei õnnestu, ära heida meelt. Alusta siis lihtsalt tagasihoidlikult.

·  Sa kiirustad liialt. Sukelduda pea ees seksima võib tekitada tarbetuid probleeme nii peenisele kui tupele. Liigu edasi rahulikult – siin võidab võistluse vaid see, kes pühendab ka piisavalt aega eelmängule.