Kõrged kontsad on kenad, kuid teevad jalgadele kõvasti haigetFoto: Jürgen Fälchle / Alamy
Inimesed
19. juuli 2016, 09:53

Mis juhtub, kui lõpetad kõrgete kontsade kandmise? (3)

Kõrgekontsalised kingad lisavad säärele sihvakust. Paraku teevad kõrged kontsad jalgadele ka kõvasti haiget. PureWow.com loetleb üles viis asja, mis juhtuvad, kui hakkad kandma ainult madalaid kingi!

1. Su jalad valutavad vähem, kuid kannavalu võib mõneks ajaks hoopis tugevamaks muutuda. Kontsakandmine lühendab su kannakõõluseid ja see mõju kestab veel mitu kuud.

2. Tõenäoliselt vabaned seljavalust. Kõrgetel kontsadel käimine nihutab vaagnapiirkonna ebaloomulikku asendisse ja see omakorda võib nimmepiirkonnas seljavalu tekitada.
 
3. Paljad varbad on silmale kenad. Kitsaninaliste kingade kandmine tekitab sissekasvanud küüsi ja võib varbad kõveraks muuta. Kui kahjustused on väiksemat laadi, kaovad need mõne nädalaga.

4. Su tasakaal muutub paremaks. Pikaaegne kõrgete kontsade kandmine viib pahkluupiirkonna lihased tasakaalust välja. Kui hakkad kandma madalaid kingi, taastub loomulik olukord.

5. Su jalad tunduvad pisut lühemad. Kuid tegelikult muutuvad need hoopis pikemaks! Väga kõrgete kontsade kandmisel hakkavad säärelihased tasapisi lühenema. Madalad kingad ja korralik võimlemine taastab nende pikkuse.

Kõrged kontsad on kenad, kuid teevad jalgadele kõvasti haiget Foto: Jürgen Fälchle / Alamy