Pidev arvuti taga sundasendis istumine võib kaasa tuua piinavaid peavalusid.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
19. juuli 2016, 12:10

Viis ootamatut tegevust, mis pea valutama panevad

Kui tead, mis sul pea valutama paneb, saad põhjused ennetavalt kõrvaldada. Siin on ära toodud viis ootamatut tegevust, mis su pea valutama panevad.

Kui vaevled peavalude käes – jälgi end!

1. Sa rassid jõusaalis liialt. Jõusaalis üle pingutamine võib kaasa tuua koormusest tingitud peavalu, kirjutab Men´s Health. Selline peavalu algav tavaliselt südame löögisageduse tõustes. Kui süda rahuneb, leeveneb reeglina ka peavalu. Mõnikord võib see siiski kesta kuni kaks päeva.

Kui sa täheldad, et oled koormusest tingitud peavalule vastuvõtlik, osta endale pulsikell ja hoia südame löögisagedus kontrolli all.

2. Sul on kael sundasendis. Kaela pingest vallanduv peavalu kiirgab justkui läbi peavalu. Püüa vältida sundasendeid, tarvita magneesiumi ja B2 vitamiini.

3. Sa surud mõtiskledes oma lõualuu peale. Käsipõsakil istumine avaldab lõualuule tugevat survet ning see võib kaasa tuua tõsised peavalud. Püüa lõdvestuda!

4. Sa viibid liiga kõrgel. Merepinnast kiirelt kõrgemale mägedesse tõustes hakkab just öösiti pea valutama ning peavalu jätkub hommikul. Kui sa tead, et pead minema tavapärasest kõrgemale, väldi stressi ja kofeiini.

5. Sa võtad liiga palju valuvaigisteid. Liigne tablettide neelamine teeb sind valu vaigistavate komponentide osas tuimaks, samuti põhjustab see omamoodi sõltuvus tuima peavalu. Eriti sageli juhtub see, kui kasutada sageli kombineeritud tablette ehk selliseid, mis on mõeldud rohkem kui üht tüüpi valude leevendamiseks. Kui valud kimbutavad sind sageli, pea meeles, et madalaim risk sõltuvusse jääda on ibuprofeenist.