Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
25. juuli 2016, 11:02

5 põhjust, miks esmaspäev on nii masendav (2)

Esmaspäeva hommiku pahast tujust on kirjutatud laule, tehtud filme, koomikseid … miks on esmaspäev siis meie jaoks nii raske?

Ajaleht Expressen toob välja viis põhjust, miks nädala algus on paljude jaoks raske.

1. UNEPUUDUS: nädalavahetusel ollakse kauem üleval ja ärgatakse hiljem, mistõttu nihkub ka pühapäevane uneaeg ning esmaspäeval ärgatakse unevõlaga.

2. RASKE ALGUS: teadlaste sõnul on esmaspäevad masendavamad ja stressirohkemad kui teisipäev või kolmapäev, kuna see tuleb kohe pärast nädalavahetust ning terve töönädal on alles ees.

3. HALB ENESETUNNE: nädalavahetusel ilmselt süüakse head-paremat ning tarvitatakse alkoholi, esmaspäeval enam mitte. USAs tehtud uurimuse kohaselt kõigub naiste enesekindlus just enim esmaspäeviti. Ja kui palju dieete alustatakse just esmaspäeval?

4. HALVEM TERVIS: uurimustega on kindlaks tehtud, et dieeditajad piinavad end enim just nädala alguses. Statistika kohaselt tabab südamerabandus inimesi just rohkem ka esmaspäeviti.

5. RAHULOLEMATUS: samuti USAs korraldatud küsitluste kohaselt ei ole 70 protsenti inimestest rahul oma tööga. Väsimus, tüdimus ja mured tabavad inimesi juba pühapäeva õhtul ja kandub edasi esmaspäeva.