Foto: PantherMedia / Scanpix
Sisuturundus
26. juuli 2016, 14:46

6 head põhjust, miks on batuudil hüppamine tervisele kasulik!

Rohkem kui 30 aastat tagasi analüüsis ameeriklasest endine olümpia meesonna liige Albert Carter batuudil hüppamise tervislikku kasu meie füüsilisele ja vaimsele tervisele. Tema sõnul on raske leida efektiivsemat treenimisviisi, sest batuudil hüppamine treenib korraga 20 erinevat lihasgruppi ning on kasulik ka liigestele.

Trenn sobib igas vanuses ja füüsilises vormis inimestele ning päevas piisab vaid 10-15 minutist batuudil hüppamisest.

Sarnast seisukohta jagavad ka teadlased, kes väidavad, et batuudil hüppamine on võrdne Vormel 1 autos sõitmisega. Batuudil treenimine on võrdne tavalise jõutreeninguga, kuid erinevus on selles, et kui jõutreeningu ajal treenid Sa korraga vaid mõnda lihast, siis batuudil hüpates on töös kogu keha. Lisaks on batuudil treenimisel palju teisigi plusse.

Tugevdab immuunsüsteemi. Batuudil hüppamine aitab treenida aeroobset vastupidavust, stimuleerida lümfiringet ning aktiveerida veresoonkonnasüsteemi ja südame tööd, mis tugevdab omakorda inimese immuunsüsteemi. Eriti kasulik on see vanematele inimestele, kelle immuunsüsteem on vanusest tingituna nõrgaks muutunud. Batuudil treenimine aitab puhastada ka organismi.

Aitab kaalu langetada. Vastupidiselt tavalisele treeningule aktiveerib batuut iga keharakku ja mõjub nii ka ainevahetusele. Keha kasutab efektiivsemalt hapnikku, mis omakorda kiirendab ainevahetust. Teaduslikud uuringud on näidanud, et 10 minutit batuudil aitab aktiveerida ainevahetust kogu päevaks. Loomulikult ei piisa kaalulangetamiseks vaid batuudil hüppamisest – selleks, et vabaneda üleliigsetest kilodest tuleks üle vaadata ka oma toitumisharjumused. Tuleks toituda tasakaalukalt, piirata süsivesikute tarbimist ning diivanil lamamise asemel pisut aktiivsemalt aega veeta.

Aitab vererõhuprobleemide korral. Intensiivsel lihastreeningul tõuseb vererõhk kiirelt, mistõttu ei ole taoline treening igaühele soovituslik ning vajalik on eelnev konsultatsioon perearstiga. Batuudil hüppamisel tõuseb vererõhk sujuvalt, seega on batuuditrenn suurepärane lahendus ka vererõhuga hädasolevatele inimestele.

Vaagnapõhjalihaste tugevdamine. Paljud vanemas eas mehed on hädas uriinipidamatusega, kuid seda, kuidas ennast taolises olukorras aidata, ei tea keegi. Igapäevane batuudi kasutamine on tõhus moodus vaagnapõhjalihaste treenimiseks ja tugevdamiseks, mis omakorda aitab ära hoida ka uriinipidamatust.

Mälu ja tasakaalu paranemine. Lihtne harjutus batuudil soodustab ajurakkude tegevust, stimuleerides nii ka ajutegevust. Batuudil treenimine aitab parandada keskendumisvõimet, aeglustab vananemisprotsessi ning aitab vältida seniilsust. Lisaks on see kasulik motoorsetele oskustele, parandades tasakaalu ja koordinatsioonivõimet.

Seljavalu vähenemine. Enamiku tervisehädade põhjuseks on vähene füüsiline aktiivsus ja vale kehaasend. Teaduslikud uuringud on näidanud, et batuudi kasutamine aitab vältida seljavalu ja muid tervisehädasid

Seega on batuut suurepärane valik kõigile, kes soovivad parandada oma tervist, vabaneda üleliigsetest kilodest ning teha trenni suure rõõmu ja lustiga. Batuute on erinevates mõõtudes ja väga suure valiku leiate e-poest Kaup24. Kõige tähtsam on meeles pidada, et kvaliteetne ja vastupidav batuut ei pruugi olla väga odav, kuid see teenib Sind pikalt!

Muuda trenn lõbusaks ajaviiteks ja ole terve!