Blogija MallukasFoto: Laura Oks
Toiduuudised
2. august 2016, 04:00

Blogija Mallukas: söön taimetoitu, aga liharoad õnnestuvad paremini (21)

"Üritan liha vältida, aga see ei tähenda, et ma seda üldse ei sööks," ütleb Eesti blogija Mallukas ehk Mariann Treimann. Tema sõnul on omamoodi katsumus jätta menüüst välja peaaegu terve toiduainerühm. "Ütleme nii, et peab harjuma."

Taimetoidule üleminek on olnud seda keerulisem, et Mallukal tulevad just liharoad paremini välja.

"Lihaga on kergem toite teha ja kui oskad seda juba teha, siis on sellega raske mööda panna," räägib blogija enda kogemusest. Mallukal on ka oma lemmikroog, mida ta külalistele valmistab – selleks on pork belly ehk krõbe seakõht.

"Kõik mu firmaroad sisaldavad liha." Oma lemmiktoiduaine on tal siiski kujunenud juba taimetoidugi vallas – bataat ehk maguskartul.

Mallukas alustas söögitegemisega alles paar aastat tagasi: "Kokasaated olid muidugi abiks ja sealt tuligi huvi ise midagi vaikselt proovida ja katsetada." Oma pere peakoka ametis on samuti tema.

"Kokkan, sest peres on mees ja laps." Ta ütleb, et mõnikord teeb siiski meeski süüa.

Mõni aeg tagasi aga võistles Mallukas kulturist ja personaaltreener Argo Aderiga hamburgeri tegemises.

Kuigi seni on blogija lemmik olnud veiselihaburger, siis võistlusel otsustas ta teha lihavaba, taimse burgeri, kus saiade vahele läks ubadest, sibulast, pähklist ja riisist valmistatud kotlet seenekastmega.

"Neid kotlette on päris raske grillida, seega tuli retsepti natuke timmida." Argo tegi seevastu just veiselihaburgeri ja selle poole kaldusid ka publiku hääled. Nii pidi Mallukas leppima seekord teise kohaga.