Terviseuudised

Haigla keeldus aitamast insuldi saanud meest? (55)

LISA KOMMENTAAR

See3. august 2016, 17:44
on eesti kaltsuriigi tase
...3. august 2016, 15:16
Minge palun ahhetajad teise riiki ja insuldi sümptomitega, ilma kindlustuseta. Vaadake, mis abi saab. Kes meditsiinis töötab, teab, kui palju on neid vene elamislubadega pt, kellel pole kindlustustki... Kõik maksab kinni meie maksumaksja. Mitte haigekassa, vaid sotsiaalministeerium.
too4. august 2016, 11:14
saab ikka abi küll, maksab hiljem, kui ellu jääb
Mis toimub Eesti meditsiinis?3. august 2016, 13:41
Minu ema sai lõpuks peale 5 kõnet perearstile (Karin Valkenklau - OÜ Mustamäe Perearstikeskus) arsti vastuvõtule ja peale korduvat pealekäimist ka saatekirjad analüüsidele. Arstil oli liiga raske ema teavitada, et nad on ära kolinud ja ka seda, et analüüside andmiseks peab veel kolmandasse kohta minema. Nii see 5 päeva 38 palavikus olev ligi 80 aastane inimene jooksis mööda Mustamäge. Vastuvõtul arst ei suutnud diagnoosi panna - küsis ema käest, et mis ta ise arvab, mis tal viga on!!! sellele vaatamata arvas, et emal võiks ju olla näiteks ülemiste hingamisteede katarr, kuna kurk veidi punane! Kirjutas isegi didgiretsepti antibiootikumidele. Pool tundi peale arsti juurest lahkumist kukkus ema kokku. EMOs pandi diagnoos - äge urosepsis. vahet ju pole - kas urosepsis või ülemiste hingamisteede katarr... Arst ei olnud saanud analüüsi vastuseid ja läks seda siis õe käest küsima, kellel oli samal ajal patsient. Kuna arst nimetas ka minu ema nime, siis kuuilsid seda lisaks patsiendile ka koridoris ootavad inimesed, kes ootasid vastuvõtule. Lisaks sain õhtul teada, et toosama perearst oli ühe oma sõbrannaga arutanud ema tervisega seonduvat. Sõbranna oli juhtumisi meie peretuttav, nii et info jõudis kiiresti minuni. Arsti nimi KARIN VALKENKLAU - soovitan temas kaugele hoida!
MIS TOIMUB?3. august 2016, 13:30
Minu ema läks pererasti juurde - mitu päeva 38 palavik. Perearst ei suvatsenud isegi öelda, et nad on kolinud teise kohta (OÜ Mustamäe Polikliiniku Perearstikeskus) ega ka seda, et analüüside andmiseks tuleb samuti teise kohta jooksma. Saatekirjad analüüsidele pidi ema ise välja NÕUDMA! Arst ütles, et peate võtma antibiootikume, kuigi diagnoosi panna ei suutnud. Tema arvas - ja kõik. Lõpuks ütles, et emal ülemiste hingamisteede katarr. pool tundi hiljem kukkus ema kokku ja viidi kiirabiga EMOsse, kus tuvastati äge uroinfektsioon. Perearst oli isegi digiretsepti teinud valele ravimile. Visiidi ajal käis ta kolleegi juurest küsimas, kas ema analüüside vastus on tulnud. kolleegil oli samal ajal patsient ja perearst nimetas patsiendi kuuldes ema nime. Hiljem sain teada, et ta oli oma sõbrannaga ema haiguslugu arutanud. Sõbranna ei ole arst ega tööta selles perearstikeskuses. Perearsti nimi KARIN VALKENKLAU. Soovitan temast kaugele hoida! Hull nunnutaja, aga ametialaseid teadmisi pole ollagi. Hoiduge temast, kui tervis teile kallis!!!
maamiis3. august 2016, 12:49
ma ei saa aru ,kui on ju selgelt öeldud ,et tegu välisriigi kodanikuga! Kas tõesti keegi siin kirujatest arvab ,et kui eesti kodanik ilma kindlustuseta Venemaal haiglasse satub oleks midagi teisiti ? Venemaal küsitakse ju muusiumi külastamise eest välismaalaselt kordades rohkem raha kui oma kodanikelt jne .
oh, 3. august 2016, 13:20
Eesti kodanikku Türgis küll aidati kui too seal enneaegselt sünnitas.
Rahvale.3. august 2016, 10:57
Ise Teie kõik olete seda tahtnud nüüd virisete ja vingute. Mis raha Teie Nõuka ajal maksite arstiabi eest. Tõmmake mokk kinni ja surege rahulikult.
3. august 2016, 12:36
mis sa rahva vastu mögised imbekas, kui siin e- isevalivad viimased mafioosid reffid , kes vaid riisuvad ja tapavad. omal mokk kinni ja kirstukaas ka.
Teadmiseks3. august 2016, 13:05
Nouka ajal oli see raha sinu palgast maha voetud ja katte said raha, mida praegu nimetatakse netopalgaks.
Haapsalus on taastusravi tasemel ja tuli venelasel odavam kui Saksamaal, eks kuumad Ilmad, tasked haigeid umberringi ja aktiivsed sugulased tekitasid insuldi.
Kui kindlustus olemas oli, oleksid sugulased voinu 500e ara maksta, selle oleks hiljem kindlustusest tagasi saanud.
PERH on ainukene haigla Eestis, kus arstiabi on kaasaegsel tasemel ja kus arstid teevad koik vajaliku ka nadalavahetustel ja ooseti.
Lea3. august 2016, 10:50
Olen kindlustatud, ikka küsitakse mingi visiiditasu. Ju siis polnud eriti vaja, et raha pärast kemplema veel hakkas.
Ja esmaabi on nagunii tasuta, Lisaks ju ravikindlustus. See jutt on jälle üks jama.
3. august 2016, 11:49
see mees tuli venemaalt, kindlustust ei teinud, nüüd siis häda käes.
muruvana3. august 2016, 12:02
3. august 2016, 12:07
kle loll, arene, ilma rahata pole meie kunagi esmaabi saanus ses riigis. kodutud vbl ?
too4. august 2016, 11:19
narkarid saavad alati abi, kus nende rahad on?
õudne3. august 2016, 10:25
Kohutav!Ei midagi pole järgi inimlikkusest.Eriti arstiabis.
P.3. august 2016, 10:00
pole selle kiirabigi töö kiita, surin ära ja keegi ei üritanudki elustama hakata nii, et mul ei jäänud muud üle, kui uuesti ellu ärgata ning veenduda, et tulevikus ei tasu seda kiirabi tülitada ja ise hakkama saada kuidas välja kukub.
3. august 2016, 09:46
Praegusel kujul haigekassa süsteem pole jätkusuutlik ja tuleks ümber teha.Kui haiglate eesmärk on saada äriühinguteks,otsigu ise endale kliente,selleks ei ole vaja riigi abi.
3. august 2016, 09:55
Asi ei olegi HK süsteemis vaid selles, et riik ei maksa HK maksu pensionäride jt ülalpeetavate eest, selle asemel tuuakse veel pagulased sisse, kes surmani kindlsutatakse ravikindlustuse ja hambaraviga, koguni tasuta soovahetuse orperatsiooni nõudis neile üks tegelane. See on HK tahtlik tühjendamine, mitte lihtsalt süsteemi viga.
ää aja kelbast3. august 2016, 13:23
riik maksab pensionäride eest sotsiaalmaksu küll
09:46, 3. aug 2016 -le3. august 2016, 14:34
Üle võeti see vist Rootsist,kus oli näha, et see pole jätkusuutlik...Meil ikka uppuvale laevale roninine igas asjas!
Raivo Arengu3. august 2016, 09:29
Lihtne inimene... Ükski inimene pole lihtne, kuigi lihtsaks inimeseks peetakse ikkagi inimest, kellest mitte midagi ei sõltu, lihtne inimene sõltub ise kõigest ja kõigist. Mittelihtne inimene kamandab ise nii ennast kui teisi ja selles ning ainult selles tema eelis seisnebki. Mittelihtne inimene on võimeline maksma ja sellega kindlustama endale piisavalt stabiilse tervise, keegi aga ei tee takistusi, et lihtsast inimesest saaks mittelihtne inimene. Kui selline imeasi toimub, siis võib olla kindel, et ka temale saab osaks piisavalt tervist ja eluaastaid.
möelge natuke3. august 2016, 09:05
Välisriigi kodanikul peab olema tehtud tervise kindlustus nii kui ka Eesti kodanikul kui ta viibib välismaal. Siis ei oleks sellist probleemi tekkind. Kahjuks haigekassal Eestis raha ikka väga napib meie oma inimesed kellel on ravikindlustus jäävad abita. Opid lükatakse määramatuaega edasi. Siin kes kraaksuvad et kuidas nii võib ja kas kõik võrdub rahaga siis mõelge kui teie enda lähedasel siin Eestsi on jama . Op lükkub teadmatusse kuna raha mida ei ole on lihtsalt ära laristatud, siis on kisa kordades suurem
maksa või jääd abita3. august 2016, 10:26
on liiga lühidalt öeldud - tõstatame küsimuse, et kui kõiki mittemaksjaid aidata, et kes siis maksjatest veel haigekassat vajalikuks peaks??? Ja kaua selline süsteem ilma rahata tehnika soetamiseks ning ilma palgata arstidega püsti seisaks?
muruvana3. august 2016, 12:04
No inimesel oli ju tehtud, mis veel arusaamatu on?
Aga meil on ametnikud kellast kellani, nii, et vaata, et sa alates 17 kuni hommikul kella 9-ni haigeks ei jää.
Bussijuht3. august 2016, 08:34
Ei saanud ka saksamaal turist haiglast abi kuna puudus haigus kindlustus ja polnud nii palju raha et haiglale maksta.Nii on see ka paljudes riikides ja miks peab see ka olema eestis teistmoodi.
3. august 2016, 09:15
pagulastele ju raha jätkub!
Taksistile.3. august 2016, 10:11
Näis mis jutt sa tõbras siis räägid kui pensionile lähed. Meie pensionärid oleme eluaeg makse maksnud krdi pihens.
"penskarite3. august 2016, 10:28
rasva" peal on see ühiskond siiamaani jõudnud lohiseda, ära alahinda oma elupanuse andnuid.
3. august 2016, 09:30
Mida pärgalat puutub meisse Saksamaa! Meie ehitame ,nagu reffid räägivad , ikka oma Eesti riiki. Las sakslased teha ,mis neile meeldib, meie peame oma vähenevast rahvusest lugu pidama ja iga eestlast hädas aitama. Muidu kaoks ju asja mõte (?)
3. august 2016, 11:51
Ärge erutuge3. august 2016, 08:14
Palun rahu,kallid kaasmaalased. Kui eestlane satub välismaal kindlustuseta haiglasse,siis uskuge mind-mitte keegi ei saada kanderaami abivalmilt uksele vastu ega paiguta teda sviitpalatisse. Kästakse sinna kerida,kust tulnud. Nii on ka meil. Kui inimene keeldub selge sõnaga arvet maksmast ja garantiikirja pole ,kindlustust ka mitte,siis omast taskust arst uuringut maksma ei hakka. Ka tõsiselt haige inimese puhul mitte. Kes veel ei tea,siis igale patsiendile koostatakse haiguslugu,mis jõuab hiljem haigekassasse. Sinna kantakse kõk,mis patsiendiga tehakse,kantakse sisse uuringud ja analüüsid. Kui nüüd haigekassa avastab,et kindlustuseta väljamaalasele on tehtud ports kalleid uuringuid,mida keegi ei maksa ega kindlusta,siis mis edasi? Uskuge mind,arstid ei ole mõrtsukad aga jumalad taevas ka veel mitte. Ja kirjatrükk oli kirjutatud ikka väga mahlakas keeles. Kujutan ette seda üliemotsionaalse prouat arste sõimamas. Eks suhtlemine on kahepoolne tegevus-nagu küla koerale, nii....teate isegi.
Raivo3. august 2016, 09:04
Sul on kahjuks õigus.sattusin aastaid tagasi ise soomes sarnasesse situatsiooni.
Õige, õige !3. august 2016, 09:04
Ja kui siis arst julgeb kindlustamata inimest ravima , siis peab ta kohamaksi, seadmete kulu ja valgustuse ja kõik muu ,mis antud haige puhul kulus, omast taskust kinni maksma. Nii on see alati olnud ja nii on ka edaspidi.
väga õige!3. august 2016, 10:54
Tervissekindlustus peab olema,kui tuli taastusravisse Haapsallu,siis peaks ka sealne arst selgitama,et meil on ravi tasuline(euroopa kindlustuskaardiga on natuke lihtsam).venemaal see ju puudub.
3. august 2016, 09:19
kurb on ka see, et jõulude ajal kerjatakse kõige vaesema elanikkonna käest raha, kuid kui vaene inimene vajab abi, siis öeldakse lihtsalt, et raha pole.
tiidja3. august 2016, 09:27
loll tulebki rahast puhtaks teha nagu paadialuse püksinöps.
EH3. august 2016, 08:12
mis siin imestada=eesti õigusriigi arsti wanne on nüüd=raha,wõi kärwa
tiidja3. august 2016, 09:05
raha see on Eestis õnne , au ja edukuse ainus ankur.
3. august 2016, 09:57
See on nüüd juba ametlik riigiusk?
aadu3. august 2016, 08:07
alles oli artikkel et eestis ei saa insuldi saanud abi ja sureb neid rohkem kui mujal riikides
hea näide soomest3. august 2016, 07:50
inimesel oli vähk ta asus vantaal ja kuna kiirabi keeldus vähihaige verejooksuga helsingi vähikliinikusse viimast viis abikaasa ta autoga helsingi piirile helistas kiirabi et inimene saaks ülikooli haiglasse kus tehti talle 6 l vereylekannet
3. august 2016, 07:37
kurrat,ainult raha ja raha tahavad
ise haigeks jäävad,pole neid ka ravida vaja,kuradima arstid
3. august 2016, 09:35
Vaevalt et arstid on süüdi, ikka meie seadused, ega arst ei ole ka nii rikas et oma taskust inimeste haiglaarveid saab kinni maksta.
lihtsurelik3. august 2016, 07:22
aitama peaks ikka kõiki inimesi, kes seda abi vajavad. Rikkad riigitegelased sõidavad välismaale, kuid lihtsad inimesed? Ja sellised arstid nõuavad veel palka! Sellise suhtumise korral peaks palka vähendama! Peale selle on paljud arstid veel rumalad ka.
ai baliit3. august 2016, 07:44
ei saa öelda et rumalad, aga neil pole lihtsalt aega lihtsa inimese jaoks.
To lihtsurelik3. august 2016, 08:15
:D KUI arstid on rumalad,ravi end edaspidi ise ja kodus. Ei ole tarvis haigla uksi kulutada :D
3. august 2016, 09:23
ravingi ise, sest arstilt pole eriti abi saanud.
3. august 2016, 12:34
mina sama, enamus arste on vähe sest, et rumalad, kuid sadistlikud närakad lausa, kes arvavadki, et teised inimesed las kannatavad, see on nende arvates normaalne, keeravad veel vinti juurde oma nõmeduses. isegi juhilube pole nad nõus pikendama, kui sul mingi väike defekt on, - näit. kael liiga paks vms. olen ise edukalt ravinud endal kasvõi vähki, uuringud on seda kinnitanud ja muidki teie ravimatuid haigusi. krdi võimlemise maniakkide sündikaat, üksikud head ja targad arstid vaid on õnneks.
don pedro3. august 2016, 07:19
Raivo3. august 2016, 07:18
Õige.kapitalismis puudub empaatia tunne.
kuigi kõndida ei suutnud.3. august 2016, 08:19
See oli kuskil 80 aastatel sotsialismi tipp aegadel, kui mull ema kukkus kokku neerukividega tänaval, lohistati haigla joodeti liiter vett sisse ja peksti treppidele hüppama.
kuigi kõndida ei suutnud.3. august 2016, 08:20
See oli kuskil 80 aastatel sotsialismi tipp aegadel, kui mull ema kukkus kokku neerukividega tänaval, lohistati haigla joodeti liiter vett sisse ja peksti treppidele hüppama.
Sull ema3. august 2016, 09:01
:) 3. august 2016, 11:03
Neerukiuviudel on muide kalduvus liikuda-piisava vedeliku kaasabil. Sellest ka trepp ja vesi.