Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
3. august 2016, 12:10

Viis märki, et sa jooksed valesti (5)

Jooksmine on äärmiselt tõhus treening, kuid see, kuidas sa jooksed, võib mõjutada nii sinu töövõimet, tervist kui ka kaalu langetamiseks seatud eesmärke.

Kui sa jooksed õigesti, kasutad ära kõik selle treeningviisi eelised. Valesti tehes teed endale aga karuteene. Womanitely soovitab aja paariks minutiks maha võtta ning mõelda allolevatele punktidele – ehk saad midagi enda jaoks veel paremaks muuta.

1. Pärast iga jooksmist on sul tugevad lihasvalud. Mõtle hoolega, kas sa teed ikka enne treeningut soojendusharjutusi ja venitad ning venitad lihaseid ka pärast? Kas sa jood piisavalt vett?

2. Sul tekivad krambid. Kui sa jooksu ajal õigesti ei hinga, tekivad sul üsna suure tõenäosusega pisted kõhus. Kui sa tarbid vähe vedelikku,  ohustavad sind jalakrambid.

3. Sul valutavad kannad ja põlved. Kui sa põrutad jala vales asendis vastu maad, on tulemuseks valutavad jalad ning halvemal juhul isegi põlveliigese vigastused.

4. Sa ei suuda lõpetada oma muusika pleilisti lehitsemist. Muusika võib tunduda viimane asi, millele joostes mõelda, kuid kui see on igav, ei saa sa olla ka produktiivne, sest kogu aur kulub pleilisti lehitsemisele.

5. Sa tunned end pärast trenni väsinuna. Jooksmine peaks energiataset suurendama. Leia enda jaoks õige tempo ja hingamine, joo palju, söö tervislikult ja püüa õhtuti välja puhata. Lisaks pea meeles, et tõhusam on joosta hommikul mitte õhtul.