Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
4. august 2016, 11:30

Lisatud retseptid!

RÕÕM KAALU LANGEMISEST: dieet, mis suurendab seksiisu (1)

Armuelu soodustab rasvumist. Kes ikka viitsib restoranis kaloreid lugeda, kui partner hellalt silma vaatab. Rasvumine viib aga seksiisu. Nokk kinni, saba lahti olukorrast pääsemiseks tuleb süüa roogasid, mis kaalu ei tõsta, kuid seksiisule mõjuvad ergutavalt.

Alljärgneva, välisajakirjanduses levinud dieedi koostajad lubavad, et kui pead toiduvalikust rangelt kinni ja üritad end ka veidi liigutada, võid kahe nädalaga alla võtta kuni kolm kilo. Vali iga päev välja üks hommiku-, lõuna- ja õhtusöök ning uuri, kui palju sa tohid ooteks näksida. Kohvi juurde võid iga päev juua 300 ml lahjat piima. Mõistagi tohib seda ka ilma kohvita juua.

Proovi süüa iga päev pisut puu- ja köögivilja ja garneeri sooja toitu ohtra rohelisega. Kaheksa klaasi vett on päevaks paras. Sobib ka tee, kohv ja suhkruvaba karastusjook.

Hõrk hommikusöök otse voodis (250 kcal)

4 spl täisterakrõbinaid 3 kuivatatud aprikoosi, 1 spl rosinate, 2 hakitud datli ning lahja piimaga.

Puuviljasalat õunast, pirnist, väik­sest banaanist, mandariinist ja kiivist.

2 viilu täisteraleiba või -sepikut ühe väikese banaani ning 1 tl meega.

2 viilu täisteraröstsaia 2 tl lahja määrdega. Januks klaas värskelt pressitud apelsinimahla.

Haki kaussi üks kiivi, lisa viinamarju, maasikaid ja õun. Lisa 4 spl naturaaljogurtit ja 1 spl kiirkaerahelbeid.

Omlett: 1 muna, 1 spl lahjat piima, viil suitsulõhet. Juurde võta viil täisteraröstsaia. Joogiks värskelt pressitud apelsinimahl.

1 täisterakukkel 2 spl lahja kodujuustu ning 1 viilutatud tomatiga.

Lahja lõuna armsama seltsis (400 kcal)

Kuumuta 1 purk konservube, lisa Tabasco kastet või pipart ning serveeri ühe keskmise mundris kartuli ja salatiga.

Aseta 2 täisteraröstsaiale pool purki tuunikalakonservi, lisa maisi ja pool hakitud paprikat. Peale võid riivida veidi lahjat juustu. Grilli, kuni juust on sulanud, serveeri värske salatiga.

Rebesta salatilehed kaussi. Lisa 5 kirsstomatit, värsket kurki, 75 g lahjat feta juustu, 10 oliivi. Kastmeks sega 1 tl oliiviõli palsamiäädikaga. Magustoiduks üks õun ja üks pirni.

Viiluta üks väike avokaado ning üks tomat ja säti taldrikule koos 4 lahja mozzarella-viiluga. Rebi peale värsket basiilikut, maitseks lisa värskelt jahvatatud musta pipart ja palsamiäädikat. Juurde võta 5 cm paksune jupp pikksaia.

Määri 2 viilule täisteraleivale 2 tl lahjat toorjuustu. Lisa 2 viilu suitsulõhet ja veidi sidrunimahla. Juurde söö värsket salatit. Magustoiduks võta tops lahjat jogurtit või šokolaadivahtu ning õun.

Riisi-köögiviljasalat: haki pisut punast sibulat ja 1 tomat, lisa ube, minimaisi, 6 spl keedetud pruuni riisi ning 2 spl lahjat salatikastet. Magustoiduks luba endale väike tops rasvavaba puuviljajogurtit.

Romantiline õhtusöök küünlavalgel (500 kcal)

Grilli või küpseta 1 lõhesteik, auruta juurde 4 värsket kartulit ning köögiviljaribasid. Magustoiduks mandariin.

Täidetud paprikad. Sega 4 spl keedetud pruuni riisi 2 hakitud rohelise sibulaga. Lisa 2 tl seedriseemneid, 5 hakitud kirsstomatit ning 50 g murendatud feta juustu. Lõika punane paprika pikkupidi pooleks, õõnesta välja kelmed ja seemned ning tõsta täidis ühe poole sisse. Teine pool vajuta kaaneks. Küpseta kuumas ahjus, kuni paprika on pehme. Serveeri salatiga. Juurde tohib võtta väikese klaasi punast või kuiva valget veini.

Ahjupasta kahele. Piserda pannile veidi õli ning prae selles hakitud köögivilju (näiteks sibulat, paprikat, suvikõrvitsat, seeni). Lisa 1 suur purk purustatud tomateid, 1 spl tomatipüreed ning näpuotsaga ürte. Hauta kastme paksenemiseni. Siis keeda 175 g täisterapastat ja sega see tomatikastmesse. Tõsta segu ahjuvormi, riivi peale lahjat juustu ning grilli, kuni juust on sulanud. Roog tee kaaslasega pooleks, juurde võtke salatit.

Magustoit: kiivi inimese kohta.

Pitsa kahele. Määri 22 cm läbimõõduga pitsapõhjale 2 spl tomatipüreed. Lisa pool viilutatud paprikat, 1 hakitud punane sibul, 1 keedetud ja viilutatud kanafilee, 2 viilu lahjat sinki, 6 õhukest viilu lahjat mozzarella juustu ning maitseürte. Küpseta ahjus. Kumbki teist saab pool pitsat värske salatiga. Magustoiduks kummalegi õun.

Tortillad kahele. Viiluta 1 punane ja 1 roheline paprika, 1 sibul ja 2 kanafileed. Prae see väheses rasvas, lisa fajita maitseainet. Soojenda 2 suurt tortillawrapi ning täida need kanaseguga. Lisa 1 spl salsakastet, soovi korral ka guacamole­kastet ja lahjat riivjuustu. Kumbki sööb 1 wrapi värske salatiga. Magustoiduks topsike lahjat pudingid või jogurtit.

Särisev vokk kahele. Prae kotitäis vokisegu. Lisa vähesoolast sojakastet. Kuumuta läbi. Samal ajal murra pakendist kaks kihti munanuudleid ning keeda. Kummalegi on mõeldud pooled nuudlid poole vokiga ning 1 klaas kuiva valget või punaveini. Magustoiduks pallike lahjat jäätist puuviljasalatiga.

Toonust andvad snäkid

Kui kõht läheb väga tühjaks, võid juurde snäkkida 250kalorilise oote alljärgnevast nimekirjast. Mõistlik oleks piirduda 1-2 snäkiga päevas.

2 viilu täisteraröstsaia 3 spl riivitud lahja juustu ja 1 tomatiga.

1 väike banaan, 1 õun, 1 pirn ja peotäis viinamarju.

1 täisterakukkel 1 tl lahja määrde ja 1 väikese banaaniga.

Puuviljakokteil 150 ml lahjast piimast, väikesest banaanist ja 1 väikesest topsist rasvavabast jogurtist. Boonuseks pirn.

12 soolata mandlit ja 6 kuivatatud aprikoosi.

1 täisterakukkel 1 spl lahja kodujuustu ja 1 tomatiga. Üks mandariin.

2 viilu täisteraleiba 2 tl lahjat määrdejuustu, 2 viilu lahjat sinki ja 1 viilutatud tomat.