Mürgitati 13 mesilasperet.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
6. august 2016, 04:00

Mürgitati 13 mesilasperet (13)

Põllumajandusamet uurib juhtumit, kus arvatavasti taimekaitsemürgi pärast on elu kaotanud või tugevasti kahjustada saanud 13 mesilasperet.

Kahjukannataja on Põlvamaal Ahja lähedal asuv osaühing. Elu kaotanud tuhanded mesilased olid osa mesilasgruppide osaühingust.

"Põllumajandusamet tegeleb juhtumiga. Kontrollmenetlus on pooleli, kuna veel ei ole meieni jõudnud Põllumajandusuuringute Keskusest ametlikku laborianalüüsi vastust kohapeal võetud taimsest proovist," rääkis põllumajandusameti kommunikatsiooni peaspetsialist Annika Kubja.

Seega ei saa veel öelda sada protsenti, kas mesilased kaotasid elu taimekaitsemürgi tõttu. Praeguse seisuga ei ole 2016. aastal rohkem mesilaste võimaliku hukkumisega taimekaitsevahendite kasutamise tagajärjel seotud juhtumeid, teatas põllumajandusamet.

Viimane ametlikku kinnitust leidnud taimekaitsevahendi väärkasutamine, mis võis põhjustada mesilaste hukkumise, oli 2014. aastal. Möödunud aastal oli juhtum Pärnumaal, kus väidetavasti mürgitati 38 mesilasperet ja kahju oli 7600 eurot.