Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
10. august 2016, 10:19

Viis üllatavat tervisehäda, mille vastu saad võidelda sibulat süües (9)

Sibul on fantastiline köögivili, milles on ohtralt inimese organismile tarvilikke vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Kõige selle tõttu on sibul väga tervislik ning lisaks külmetushaigustele aitab sibula söömine võidelda veel viie üsna üllatavana tunduva tervisehädaga.

·            Põletikud. Organismis levivatel põletikel on palju erinevaid põhjuseid alates saastunud toidust ja keskkonnast ja lõpetades ebatervisliku toiduga, kirjutab Healthy Life Tricks. Sibulas sisalduvad fütokemikaalid aitavad võidelda aga kõigi nende põletikega, eriti efektiivne on see artriidi, astma ja teiste hingamisteede haiguste korral.

·            Palavik. Seejuures ei pea sa sibulat sööma – ka soki sisse pandud poolik sibul aitab palavikku langetada.

·            Vähk. Hiljaaegu avaldatud uuringu tulemuste kohaselt toimub inimese kehas vähieelsete rakkude surma kaasa toov keemiline reaktsioon, kui sibulat süüa koos kurkumiga. Kuid ka sibulas leiduvad allitsiin ja kvertsetiin aitavad ennetada päris mitmeid vähke.

·            Südame tervis. Sibul sisaldab võimsaid antioksüdante, mis aitavad vähendada vere kolesteroolisisaldust ning seega ka riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse.

*             Nahahädad. Sibulas sisalduv väävel ja kvertsetiin leevendavad valu ja põletikke ning parandavad ka ville