Sääsehammustus reisil ja pärast seda ilmnevad gripitaolised haigusnähud võivad viidata lisaks Zika viirusele ka Dengue, Chikungunya ja teistele viirustele. Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
12. august 2016, 11:05

Terviseamet: sääsehammustus reisil võib kaasa tuua ka mõne teise nakkuse peale Zika

"Ennekõike tähendab see seda, et kes otsib, see leiab. Hirmul inimesed pöörduvad laborisse, maksavad raha ja saavad teada, et häda pole kõige vähematki või siis paremal juhul, et viirusega on olnud kunagi kusagil teadmata viisil kokkupuude, mis on jätnud kehasse jälje kaitsvate antikehade kujul," kommenteerib Terviseamet Synlab labori teadet, et Eestis on tuvastatud üheksal inimesel Zika viiruse antikehad.

Terviseamet tuletab meelde, et kui olete äsja tulnud reisilt riikidest, kus sääsed levitavad potentsiaalselt Zika viirust, teil on gripile sarmnased haigusnähud, siis pöörduge arsti poole ja rääkige oma reisist ning kahtlusest. Usaldage oma arsti.

Sääsehammustus reisil ja pärast seda ilmnevad gripitaolised haigusnähud võivad viidata ka Dengue, Chikungunya ja teistele viirustele. Näiteks esimesel poolaastal tulid 9 inimest reisilt tagasi kinnitatud Dengue viirushaigusega.