Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
19. august 2016, 12:00

Miks naised kontoris konditsioneeri all kergemini külmetuvad?

Paljudes kontorites kasutatakse suveperioodil õhu jahutamiseks konditsioneeri. Kuigi üldises plaanis teeb see olemise mõnusaks, kipuvad naised konditsioneeritud ruumis külmetama. Miks?

Üks põhjus võib olla riietuses, kirjutab Your Tango. Naised kannavad suvel tavaliselt õhemaid riideid võrreldes teiste aastaaegadega, mehed jäävad kontoris aga ka suvel truuks pikkadele pükstele ja pintsakutele.

Teine põhjus võib olla selles, et paljudes kontorihoonetes on keskmine temperatuur arvutatud 1960. aastatel välja töötatud valemi alusel. Selle valemi järgi on keskmine kontoritöötaja umbes 70-75-kilone 40-aastane mees.  Tänasel päeval on kontoris aga pilt teine – meeste asemel on seal valdavalt naised.

Lisaks on tehtud kindlaks, et mehed tunnevad end paremini kontoris, kus on 22 soojakraadi. Naistele meeldib aga veidi soojem ehk 25 soojakraadiga kontor.

Selle taga võib olla naiste aeglasem ainevahetus võrreldes meestega, mistõttu kulutavad nad energiat aeglasemalt ning nad toodavad aeglasemalt ka soojust.