Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
22. august 2016, 15:30

VALMISTA ISE: Lihtne ja maitsev jook organismi puhastamiseks (4)

Maks on inimesel üks ja ainus ning elutähtis organ, mis lisaks paljule muule neutraliseerib kehasse jõudvaid toksiine, võitleb infektsioonidega ning osaleb ka valkude ja hormoonide tootmises.

Ilma terve ja puhanud maksata jääb inimene lihtsalt hätta, sest maks on organismi esimene kaitseliin toksiinidega kokkupuutes, see toimib nagu filter, mis hoiab toksiliste ainete sattumise vereringesse, kirjutab Healthy Life Tricks.

Selle pärast tuleb oma maksa eest korralikult hoolitseda: süüa tervislikult ja juua palju vett. Kuid hea uudis on ka see, maks suudab ka taastuda. Eriti, kui ise selle heaks midagi teha ehk maksa puhastada.

Arvad, et sul pole seda vaja? Asjata! On palju erinevaid tõbesid, mis võivad maksa kahjustada, kuid sama teevad ka näiteks kõik ravimid ja pillid. Samuti ebatervislik toit.

Seepärast tulekski vähemalt kaks korda aastas ette võtta maksa puhastamine, soovitusi selleks leiab internetist ohtralt. Üks võimalus oma maks terve hoida ja seda kahjulikest toksiinidest puhastada on valmistada see ülitervislik ja maitsev jook.

Sul on vaja peotäit värskeid piparmündilehti, 1/3 tassi sidrunimahla, ½ apelsini mahl, 1 liiter vett, mett maitsestamiseks.

Pane vesi potti ja aja see keema. Lisa vette piparmündilehed ja keeda neid viis minutit. Eemalda pott tulelt ja jäta kümneks minutiks seisma. Siis lisa vette sidruni ja apelsini mahl, maitsesta segu veega ja ongi valmis.

Rüüpa seda maitsvat vett ja tunneta, kuidas energia sinusse tulvab.