Hea nõu

KOOLIAASTA KOPUTAB UKSELE: Kas tead, kui raske võib olla lapse koolikott ning mitu kontrolltööd tohib olla ühel päeval? (9)

LISA KOMMENTAAR

Uunu23. august 2016, 18:51
Ei tea, ega tahagi teada. Nii debiilset muutust koolielus nagu on toimunud Eestis viimase 25 aasta sees, ei suutnud isegi Nõukogude võim 50 aasta jooksul ära teha.
2 poja ema23. august 2016, 16:06
Et koolikott on tihti raske, sellega olen nõus. Õnneks minu laste koolis on need õpikud, milles kodust tööd ei ole, seisnud kogu aeg aineklassides. Kodus õppimise koha pealt ei leia, et õppida palju oleks. Olen õpetanud neid aega planeerima-trenni oodates tee juba midagi ära, tunnis tööta kaasa ja püüa maksimaalselt jõuda (tihti on kodutöö tunni töö lõpetamine), jälgi e-kooli-õpetajad panevad kontrolltööd/referaadid jm. mahukamad tööd eelnevalt ette-nii ei tule midagi ootamatut. Ja tunnikontroll on tavaliselt viimase tunni (paari) materjali kohta, seda võib kas või iga tund olla, sest selleks ju eraldi õppima ei pea. PS! Ma ei ole pedagoog.
hmm23. august 2016, 12:53
Mu esimese klassi lapsele oli eelmisel aastal küll igaks õhtuks antud õppida. Eesti keeles iga päevaselt 1 lk lugeda + 1 lk tv täita. Matemaatikas samuti kodused ülesanded, laulmises aegajalt sõnad pähe. Kontrolltöödeks valmistumisest rääkimata. Mis riigi põhjal on antud artikkel küll kokku pandud?
huvitav23. august 2016, 12:36
kui õpetaja teeb päevas igas tunnis nn tunnikontrolli kirjalikult ja kunagi ei teavita nn viis päeva ette siis kuhu võib kaebusega pöörduda. kas päevas iga erineva õppeaine kohta tohib nn tunnikontrolle teha. kui pikad ja kui mitme tunni materjali need nn tunnikontrollid tohivad olla. Kui laps puudus kas siis peab tunnikontrollid järgi tegema nagu meie koolis. Jäetakse nn järelvastamise tundi ja teed oma haiguse ajal või kui oled koolist puudunud ja arstil käinud need tunnikontrollid järgi. Minul kui lapsevanemal on hakanud 3 kooliaasta jooksul tekkima hulga küsimusi ja direktori poole pole mõtet pöörduda- ringkaitse. mida teha kust teavet saada kuna on nähtud et nädala lõpuks on laps üle väsinud ja lisaks hulga nn kohustuslikku kirjandust lugeda, mille kohta tehakse nn vastamised kirjalikult kus näiteks suht mahukas Sipsiku raamatu teises klassis pidi lapsel isegi meeles olema jutu nn üldised detailid. Miks. Meie ajal osa õpetajaid ütlesid et pea pole prügikast, pead teadma kus materjal asub ja oskama loogiliselt mõelda. muidugi korrutustabel pidi peas olema. aga praegu tekitab lapse koolis käimine stressi nii lastele kui vanematele
Koma23. august 2016, 12:41
Tunnikontrolli tehakse viimase tunni materjali oskuste selgitamiseks ja sellest ei pea õpilasi ette teavitama. Kontrolltöö on teine asi, see on pikemal perioodil õpitud teadmiste peale ja sellest tuleb ette teatada. Kontrolltööks korratakse viimastes ainetundides.
****23. august 2016, 22:45
Huvitav inimene, kes tahab tunnikontrollide pärast kaevata. Mina pooldan väga tunnikontrolle, siis lapsed õpivad igaks päevaks korralikult ära ja hiljem kui tehakse suurem kontrolltöö tuleb asjad korraks üle korrata aga suurt vaeva pole enam vaja näha. Kas endal on kooliaeg täiesti meelest läinud?
Ka lapsevanem23. august 2016, 12:30
Minu laste koolikotid on juba aastaid raskemad kui ettenähtud aga kool kehitab õlgu ja lapsed ei taha ka juba kohusetundest midagi maha jätta. Nii et suhteliselt mõtetud numbrid.
Lapsevanem23. august 2016, 12:20
Ja mis kasu on sellest teadmisest?
aadu nagu23. august 2016, 11:07
Selle artikli oleks võinud saata ka õpetajate tuppa.