Lapsed

Mida teha, kui laps ei söö ning tema menüü on liialt ühekülgne? (5)

LISA KOMMENTAAR

minul nii24. august 2016, 09:19
Kuidas keegi. Mina olin linnalaps ja kui vahel harva maale saime, siis tundus sealne soola- ja suitsuliha, praetuna ja tulikollased munad peale löödud, parim toit, on siiani. Kui veel magustoiduks kodusküpsetatud saia meega pakuti, oli ülihea
mingi vend24. august 2016, 08:20
Mina sündisin 1957. aastal. Meil peres käis asi küll lihtsamalt. Pandi toit lauale ja enne ära ei lastud kui toit söödud. No kust pidid mu vanemad teadma, et liha on mulle vastik ja ajab öökima? Arvasid, et jõmpsikas niisama poosetab. Sõin ja oksendasin, sõin ja öökisin. Niimoodi mõjus mulle liha. Noh, nüüdseks olen ära õppinud tailiha söömise aga on veel toite, mis mulle sisse ei lähe või on ebameeldivad. Ebameeldivad toidud pole probleem. Kui öökima ei aja, siis söön kui muud pole. Õnneks on mul arusaaja abikaasa, teeb selliseid toite, mis kohe tagasi ei tule. Tänu oma sellisele "kulinaarsele iseärasusele" ma saan aru neist lastest, kes ei taha üht või teist toitu süüa. Ja üks asi on ka kindel - sundida ei tohi!
Muuseas, taimetoitlane ma ei ole. Lihtsalt on paar-kolm toitu, mis mu sees ei püsi, teisi toite söön küll.
mari24. august 2016, 08:14
Kas ei ole mitte nii, et lapse viletsa söömise taga on vanemate vilets söögitegemine. Makaronid, võileivad jne.
daboia23. august 2016, 19:48
ka mu sünniaasta sama. vanemad ei sundinud mind sööma, agapaisusin nagu õhupall, vanem vend ja õde olid normkaalus. kaalusin 10aastaselt 82 kilo - kusjuures ma polnud õgard, sest polnudki midagi õgida, pigem nokkisin suitsuvorstist pekid välja, magusad mahlad ajasid oksele, ka maasikad ja õunad ja keedukala ajasid oksele. koolis ei söönud, kuna ei tahtnud, kuidas kõhnad vaatavad, kuidas paks sööb. Lasteaias eisuutnud isegi mitte nuusutada rõvedat sibuahernesuppi või halli sibulaga hakklihasousti. Nii sõin omaette salaja kodus kaerahelbeid, ajasin neid lausa peoga sisse, maitses ka ema tehtud kanaraguu, saiaga pasteet, vahel, kui raha oli, ostsin endale moorapea või soolapulki. Olin ma siis isutu või õgard? Igatahes üksildane ja väärkoheldud küll. Täiskasvanuna 100 kg ja ei taha inimeste silma alla sattuda, nagunii hakkavad susisea et näe. see paksuks ennast õginud.
Söögiisuta tüdruk23. august 2016, 16:37
Sünniaeg 1959, isegi tollane lastearst ei suutnud oma pulbritega mind sööma panna! Olen tänases vanuses väga heas vormis ja tänulik vanematele, et ei sundinud mind sööma . Pikkus 1,62 ja kaal 52kg. Ah, jaa ! Maal oli toidulaual soola- ja suitsuliha, kartul ja piiramatult piima, mesi ka !