Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
25. august 2016, 12:10

Kuus argist asja, mis on sageli vähktõve põhjustajaks (5)

Inimese igapäevaelu sisaldab ohtralt vähktõbe põhjustada võivaid asju, kuid neist ei kiputa väga rääkima.

Portaal Healthy Life Trics toob välja kuus seesugust.

• Hormoonid lihas, piimas ja kalas. Sageli söödetakse suurtes ettevõtetes toodangu suurendamiseks linde ja loomi kunstlike hormoonidega. Need tekitavad aga kehas põletikke, mis omakorda soodustavad vähktõve teket.

• Alumiinium deodorantides ja antiperspirantides. See, rinnavähk avastatakse naistel enamasti kaenlaaluse lähedal ning see ei ole juhus. Seda põhjustavad alumiiniumirikkad deodorandid. Eelistage keemiavabu deodorante!

• Mürgine kosmeetika. Nahk on inimese suurim organ, millele me ikka kanname ohtralt naftat ja kivisöetõrva sisaldavat dekoratiivkosmeetikat. Need mürgised ained liiguvad aga ilma suuremate probleemideta läbi naha vereringesse ja loovad nii soodsa pinnase vähirakkude tekkeks. On olemas ütlus, et mida sa ei sööks, seda ära määri ka oma nahale. Järgi seda!

• Kunstlikud magusained. Rafineeritud suhkur on ohtlik, sest sageli on see valmistatud geneetiliselt muundatud viljadest. Fruktoossuhkur on samuti sage vähitekitaja. Limonaadides sisalduv karamelli-värvaine on tuntud kantserogeen.

• Floorirohke vesi. Fluoriidid saastavad vett, uhtudes kehast välja vajalikud mineraalid ja nõrgestades immuunsüsteemi. Eelista kraaniveele allikavett

• Konserveeritud kaubad. Enamik purke on vooderdatud ainega bisfenool-A (BPA), mis uuringute andmeil suudavad rottide ajurakke geneetiliselt muundada. Paljud plastist kaubad, veetorud ja ka hambaravis kasutatavad vahendid sisaldavad BPA-d.