Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
25. august 2016, 14:00

Kolm nippi, kuidas võidelda pärastlõunase rammestusega (1)

Midagi pole teha - pärastlõunaks on juhe koos ning töötegemise asemel silmitsed sihitult arvutit, silmad rasked ja pea tühi. Kuid pea hoogu kohvi järele lippamisega - hilisel pärastlõunal rüübatud tassi võib õhtul une viia.

Selle asemel soovitab Huffington Post katsetada üht allolevast kolmest nipist.

1. Vaata mõnd lustakat videot või mängi rutiinset arvutimängu. Internetis kulutulena levivad laste ja loomade videod on heaks abivahendiks saada üle rammestusest. Naer ning keskendumine millelegi nauditavale, mõjub ajule ergutavalt. Ning – kui sa oled sõltuvuses mõnest arvutimängust, näiteks sellisest, kus tuleb teatud arv palle ritta saada, mängi kohvitassi järele haaramise asemel seda rahuliku südamega mõned minutid. Ühe tegevuse asendamine teisega on piisav meelte ergutamiseks.

2. Joo klaas vett. Dehüdratsioon on probleem, mis kimbutab paljusid. See mõjub ka ajule, sest veepuudus vähendab verevoolu ning pärsib sedasi ka vajalike toitainete jõudmist ajju. Ehk siis – klaasitäis vett võib olla äratuseks täpselt see, mida sul vaja.

3. Mine korraks õue. Tegelikult aitab ka ringkäik kontoris sind ergutada, kuid õue minek mõjub paremini. Pikema tiiru kõndimine ergutab südame tööle ning päikesevalgus mõjub ergutavalt. Ja – enda ergutamise eesmärgil piisab, kui õues olla ka vaid paar minutit. Lihtsalt on vaja korraks istumise rutiinist välja murda.