Märt Pius tänavu suvel Roosta surfilaagrisFoto: Mari Luud
Treenimine
29. august 2016, 13:50

Märt Pius: sport aitas mul leida sõbrad kogu eluks

Näitleja Märt Piusi lapsepõlves oli olulisel kohal sport ja tema sõnul on just sportimine parim viis uusi tutvusi luua ning heade sõpradega ühiselt aega veeta.

Just seepärast kutsub Märt koos Valio Eesti ja Lastekaitse Liiduga kõiki peresid regulaarselt sportima, et pere kõige pisemad saaksid juba varases nooruses spordipisikuga nakatuda.

„Katsetasin lapsena paljusid spordialasid ja nii tekkisid uued sõbrad, kellest mõnega siiamaani suhtlen. Minu meelest ongi spordi tegemise juures olulised need inimesed, kellega koos trenni teha. Heade sõpradega ajaveetmiseks pole paremat, kui mängida võrkpalli või jalgpalli või käia metsas discgolfi viskamas,“ ütles Pius. 

„Lapsena veetsin mõned päevad, nädalad või kuud mõnes trennis ja liikusin seejärel edasi,“ rääkis Pius. „Siiski oli sulgpall selline trenn, kuhu sai pikemaks ajaks pidama jäädud. See mäng on meeldinud kõige rohkem ja aeg-ajalt mängin seda ka praegu,“ rääkis Märt.

Laste sportlike eluviiside toetamiseks ühendas Valio Eesti jõud Lastekaitse Liiduga ja käivitas Liblikaefekti heategevuskampaania, et anda panus vähekindlustatud lastele sportimisvõimaluste tagamisse. Alma liblikaga tähistatud väikeste kohupiimakreemide müügitulust koguneva toetussummaga kaetakse spordistipendiumi saanud laste treeningute kuutasud. 

„Regulaarne spordiga tegelemine on üks peamine tervisliku eluviisi komponent ja spordiarmastust on oluline kujundada juba lapseeas. Just seetõttu oleme otsustanud aidata regulaarselt trennis käima neid lapsi, kes senimaani pole selleks vahendeid leidnud,“ sõnas Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin.