Unusta lõunapausil putkast ostetud snäkid - teed teevad su kehakaalule karuteene!Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
2. september 2016, 14:35

Neli harjumust, mis hoiavad kontoriroti kaalu kontrolli all

Et suurema osa ajast veedab inimene tööl, sõltub kaalulangetuses väga palju väikestest igapäevastest harjumustest.

Women´s Health toob välja neli harjumust, mille võiksid kontoritööl käies oma kehakaalu huvides endale sisse harjutada.

Väldi snäkke. Ükspuha, olgu see snäkiautomaat või ajalehekiosk kontoriga samas majas – kui tormad puhkepausi ajal snäkke ostma, mõjub see kehakaalule kehvasti. Parem pista hommikul kotti midagi tervislikku ning karastusjookide asemel rüüpa näiteks sidruniga maitsestatud vett.

Õpi stressiga toime tulema. Tööga käib paratamatult kaasas stress. kui õpid sellega toime tulema, püsib su stressitase madal ning kaal ei tõuse – teadlaste hinnangul aitab stressi ohjes hoidmine nimelt vältida impulsiivset õgimist. Kui stress kimbutab, vähenda seda, ka see aitab kaalust alla võtta.

Joo kohvi asemel teed. Ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringu järgi sisaldavad roheline tee, oolong ja valge tee kasulikke katehiine, mis koos kofeiiniga võivad kiirendada energia kulutamist ja rasva oksüdeerumist. See teeb  kaalulangetuse lihtsamaks. Kui sa ei suuda kohvi täielikult teega asendada, tee seda kasvõi vahetevahel.

Unusta auto! Autoga on kahtlemata kõige mugavam liikuda, kuid see paneb jälle kehale põntsu. Inimestel, kes lähevad tööle jala või rattaga või isegi ühistranspordiga, on nimelt madalam kehamassiindeks ja rasvaprotsent kui neil, kes sõidavad tööle autoga. Kui sa autost loobuda ei suuda, pargi vähemalt töökohast veidi kaugemale.