Hea nõu

Kuidas hoiduda salmonelloosi haigestumisest? 

Silja Paavle, 15. september 2016, 14:20
Foto: PantherMedia / Scanpix
Kahel viimasel nädalal on märgatavalt kasvanud salmonelloosi haigestumine Eestis - kui juulis registreeriti kokku 17 haigusjuhtu ja augustis terve kuu peale 23 haigestumist, siis kahel viimasel nädalal on registreeritud kokku 43 uut salmonelloosi haigestumist.

Terviseamet tuletab sestap meelde põhitõed, millega tuleb arvestada nakatumisest hoidumiseks. Need on:

*  järgi hügieenireegleid,

* pese käsi sooja vee ja seebiga vähemalt 20-30 sekundi jooksul enne ja pärast toidu valmistamist, tualetis käimist, imiku mähkmete vahetamist ja lemmikloomadega tegelemist; 

* Pärast iga toidu valmistamist vaheta nõud ja töötlemisvahendid ning pese need puhtaks,

* Toiduvalmistamise käigus kasuta ühekordset kuivatus- ja puhastuspaberit.

* Hoia töötlemata liha töödeldud toiduainetest eraldi.

* Kuumuta muna ja lihasaaduseid vähemalt +72°C. 

Samal teemal

10. aprill 2017, 17:57
Mullu oli Eestis 18 rühmaviisilist haigestumist
13. september 2016, 08:41
Kahe viimase nädalaga on registreeritud 43 salmonelloosijuhtu
10. september 2016, 11:52
Unusta viie sekundi reegel! Maha kukkunud toidupala tuleks kohe ära visata
12. märts 2016, 06:00
Munaroad: kõige maitsvam jääb muna 63 kraadi juures kuumutades