Foto: SANDER ILVEST
Terviseuudised
19. september 2016, 11:34

Vähiravifond „Kingitud elu” kutsub vähihaigete heaks raamatuid annetama 

Eeloleval pühapäeval toimub Tallinna Kultuurikatlas tasuta raamatute laat „Raamat Rahvale”, mille tarvis saab ära anda kasutuskõlblikke raamatuid. Väätuslikumad teosed jõuavad laadal vähiravifondi “Kingitud elu” letile, kust neid võib vähihaigete toetuseks soetada sümboolse tasu eest. 

 Vähiravifond „Kingitud elu” kutsub kõiki Eesti inimesi üles oma niisama tolmu koguv kirjandus laadale tooma. Raamatuid kogutakse üritusele eelneval kolmel päeval – 22. ja 23. septembril (kell 17-20) ning 24. septembril (kell 11-16) Tallinna Kultuurikatlas (siseneda restoraniga “Korsten, Armastus & Hea Toit” samast sissepääsust). 

Samas kutsume ka kõiki Eesti kirjastusi annetama „Kingitud elu” raamatuletile vähihaigete toetuseks uusi ja väärtuslikumaid raamatuid, sh niiöelda bestseller’eid. 

„Raamatu ostmisega meie letist või väärtusliku kirjanduse meile annetamisega kingid pühapäeval vähihaigele lootuse ja elupäevi,” ütles vähiravifondi “Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu.

Raamatulaadale saab ära anda kõik oma kasutuskõlblikud raamatud. Need sorteeritakse, jaotatakse kategooriatesse ning pannakse laadale välja. Iga laadaline võib pühapäeval laadalt koju viia nii palju kirjandust kui soovib või jaksab kanda.

Üritusele annavad lisaväärtuse töötoad ning esinejad (Doris Kareva, Indrek Hargla, Jim Ashilevi, Kerttu Rakke, Siim Kallas jpt). Raamatulaadal üle jäänud raamatud sorteeritakse teistkordselt ning viiakse kas vanapaberi kokkuostu või annetatakse heategevuseks.

Raamatulaata korraldav MTÜ Raamat Rahvale soovib koguda pühapäevaks kokku 20 000 raamatut. 

Raamatulaada Facebooki lehekülg: https://www.facebook.com/events/1025007164215364/.