Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
20. september 2016, 16:20

Kolm tõbe, mida ingver ravib paremini kui mistahes tablett

Ohtralt kehale ja ajule tervendavalt mõjuvaid toitaineid ja bioaktiivseid ühendeid tulvil ingver on maailmas üks tervislikumaid vürtse.

Seepärast kasutatakse seda paljudes toitudes, kuid pika ajalooga ingverijuur on olnud kasutusel ka nii traditsioonilises kui alternatiivses meditsiinis, kirjutab Collective Evolution ning toob välja kolm tõbe, mida ingver ravib paremini kui mistahes tablett.

1.            Iiveldus. Olgu see hommikune rasedusega kaasnev iiveldus, merehaigus või seedehäire – ingver pakub sellele leevendust. Ka keemiaraviga kaasnevale iiveldusele võib ingver leevendust pakkuda.

2.          Lihasvalu. Ingveris sisalduv aine gingerol aitab tänu oma põletikuvastastele omadustele leevendada nii ülepingest tulenevaid kui põletikulisi lihasvalusid, samuti nendega kaasnevaid peavalusid.

3.            Nohu. Ingveris sisalduvad ained toimivad kehas viirusvastaselt ning aitavad nii tappa külmetushaiguseid põhjustavaid baktereid. Ingver on ka tõhus vahend võitlemaks ülemiste hingamisteede infektsioone põhjustavate viirustega.