Priscilla Chan ja Mark Zuckerberg 21. septembril San Franciscos, kus paar teatas, et alustavad uuringute rahastamist haiguste tõrjeks. Foto: Reuters / Scanpix
Keha
22. september 2016, 10:00

Zuckerberg ja Chan kavatsevad tõrjuda aastaks 2100 kõik haigused (8)

Facebooki looja Mark Zuckerberg ja tema abikaasa Priscilla Chan on annetanud meditsiiniuuringute fondi kümne aasta pikkusteks uuringuteks kolm miljardit dollarit.

San Franciscos peetud pressikonverentsil ütles paar, et uuringute toetamise kaugeim eesmärk on, et sajandi lõpuks suudetakse ravida või vältida kõiki haigusi, vahendas BBC.

Chan Zuckerberg Initiative fond asutati 2015. aasta detsembris.

Tervisekaitsele pööratakse üha rohkem tähelepanu.

Selle nädala algul öeldi Microsoftist, et korporatsioon kavatseb lahendada vähiprobleemi kasutades tehisintellekti. Google’i tehnoloogiafirma DeepMind teeb koostööd NHSiga (National Health Service, Briti terviseamet - toim), et leida teed, kuidas kasutada arvuteid üha täpsemaks haiguste diagnoosimiseks.

IBM ja MIT (USA Massachusettsi tehnoloogiainstituut) teatasid selle nädala algul, et on hõivatud tehisintellektile põhinevate süsteemide arendamisega, mis võiksid aidata raviasutustel parendada eakate ja puuetega inimeste ravi.