Terviseuudised

Hiina meditsiini arst Rene Bürkland soovitab: külmetuse puhul hoidu sidrunist ning ülekaalu korral piimast (62)

LISA KOMMENTAAR

tädike28. september 2016, 10:01
nagu ikka on kõik targad rääkima meditsiini teemadel :) ja eks ta õige ongi - kellel juba vanaisa ja isa ja emagi kärakaga kõike ravis, see ravib ennastki. nohust saab lahti, aga IQ langeb iga põlvkonnaga. aga mitte sellest ei tahtnud mina kirjutada, hoopis kui sümpaatne doktorihärra on :) jõudu talle!
Julie28. september 2016, 06:29
Me ei ole hiinlased ja meil on oma rahva tarkused ,kuidas terveks saada - kyyslauk ,mesi jne.
lihtsalt yks naine27. september 2016, 22:50
Mis raamatust juttu,kui seda ei leia kuskilt.
Mina olen ka taoist27. september 2016, 20:12
tagusin täna terve päeva haamriga.
Mnjaa27. september 2016, 22:36
See see probleem ongi, taod, taod, aga pihta ei saa
haruldase looma väike kehaosa pulbriks, muu ära visata27. september 2016, 14:43
väga hästi pidavat aitama jahvatatud pulber, mis on valmistatud päikesekuivatatud eriti haruldastest reneedepeеnistest.
Nuhvik27. september 2016, 12:15
Nii lihtne see asi ka pole,nagu pealkiri kuulutab.Süüdistus sidrunile ei pea paika ja piima vastast propagandat alusetult teha ei tohiks.Hiinlaste rass ja meie oleme füüsiliselt ning aastatuhandete vältel kujunenud toidukäitumuselt erinevad ja kõike ei tasuks kopeerida.
..27. september 2016, 21:22
piim tekitab organismis lima ja takistab hingamist, külmetuse korral on see eriti häiriv, hästi natuke terava paprika pulbrit atab limast vabaneda. Hiinlaste rass ei puutu asjasse, meil lihtsalt eiratakse ilmselgeid terviseprbleeme, mida piimatooted põhjustavad. juust jt hapendatud ja laktoosivabad tooted sobivad paremini, aga mõnel juhul on hoidumine targem valik, ka näiteks korduvate aneemiatega.
Nuhvik28. september 2016, 14:46
Piimatooted ei tekita kindlasti lima,limaerituse genees on teistel alustel.meditsiin on paraku reaalteadus ja filosoofia jäägu oma liistude juurde.
Lahja piim ajab paksuks27. september 2016, 01:59
Tuleb juua täispiima, veel parem õiget lehmapiima.
Neil idamaalastel polegi piimajoomise harjumust ja "viinasoolikat" ei pidavat neil ka olema - joovad küll ja kohe oksendavad. Seda rääkis mulle üks võitluskunsti õpetaja (soomlane) kes aastaid Hiinas ja Jaapanis elanud.
Sidruni ja nohu kohta ei oska öelda, mul on nohu üle kolme aasta, tavaliselt soojal ajal.
idast27. september 2016, 11:23
Idamaalastel polegi piimajoomise harjumust? Kas nt india rahvas on juba õppinud loomaliha süüa
India on tõesti riik Lõuna-Aasias27. september 2016, 15:24
Idamaalaste all oli siin ikka hiinlasi silmas peetud, mitte ida pool elavaid rahvaid.
Mmh26. september 2016, 21:59
Päris huvitavad kommentaarid! Muuseas nii Hipokrates kui ka Avicenna pidasid toitu ravimiks, seda peab ka Hiina meditsiin, kuid nn tõenduspõhine meditsiin ütleb, et sööge mida tahate, kui tablette manustate. Ime siis, et Haigekassa 33 milj miinuses.
Laktoos, gluteen, suhkur, kohv, alkohol on need, mis paljudele probleeme tekitavad, aga toidutalumatuse testi arst teid küll tegema ei saada. Nii, et vaevelge edasi ja sööge pihuga tablette.
to Mmh28. september 2016, 08:46
Loll jutt suhu tagasi! Ükski arst ei ütle oma patsiendile, et söö, mida tahad, peaasi, et tablette neelad! Lisaks ei maksaks sellest Hiina meditsiinist nii väga innustuda, miskipärast on keskmine eluiga Hiinas ikka väga madal (ja kõrge hoopis "tõenduspõhist meditsiini" tarvitavas Euroopas, n Prantsusmaal, Hispaanias, kus osatakse toitu ja veini nautida)!
ups26. september 2016, 21:36
Tuletab kuidagi meelde keskaegset kuva - niiskuse, vedela - tahke tasakaalust organismis.
27. september 2016, 21:26
see ei olegi paljalt keskaja teema ja kordub erinevates kutuurides, nii Tiibeti meditsinis, Hiina ja India traditsioonilises meditsiinis, Päris niiisama nendega keegi ei jahmerdakski.
Setu. 26. september 2016, 21:35
Ma sai ka riidi õdagu noho,helisti perearstilõ, õt sääne asi om, õt suur noho om. Perearst ütel, süü kõvasto sibulat ja küüslauku om kõik kõrrah. Ma kannati kats päivä nohho laupäiv ja pühäpäiv nii õt valudõ käeh jo kõva häälega rüükse nii, õt pini tahtsõ kotost ar pagõda. Tämbä hummogu helisti jäl umalõ arstilõ , õt noho jääi perrä. Timä ull ütel sa sibulat ja tsesnokit õks seit. Ma õtli ma sei kats killo tsesnokit ja kolm killo sibulat ar noho õks jääi järgi.Arst õks küüsse kus sul õks nii omm, ma ütli asi om õks väega hull jahh õt kusi ka inäp tulõi vällä. Na arsti omma õks ulli ka, ütel mullõ ütelnü õt sul sääne noho om. Saatsõ õkvalt kiirabi kodo, nüüd om nii hää olla, olõi nohho ja kusi ka juusk nii häste.Uskõ viil naid arstõ.
Piimasõber26. september 2016, 21:30
Hr.Bürkland. Kas kitsepiim tõstab või langetab kehakaalu?
Martin26. september 2016, 20:37
Sõitke palun seenele juba selle pealkirjaga.
Väike definitsioonikoolitus "ajakirjanikule":
arst ‹-i 21› ‹s›
kõrgema meditsiinilise haridusega isik, kellele on antud õigus oma kutsealal töötada.
Bürkland on..26. september 2016, 21:15
...õppinud Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas, Tallinna Ülikoolis psühholoogiat ning lõpetanud Beijingi Hiina meditsiini ülikooli nõelravi, hiina massaaži ja hiina taimravi eriala.
Sa Martin oled tüüpiline vulgaarmaterialismi esindaja. Teaduskauge ja ebapädev enamustel teadusteemadel ja eriti alternatiivmeditsiini teemadel.
Martin26. september 2016, 22:26
Hahahaha. On õppinud? Nii? Kas ka lõpetanud?
Ebapädev on panna teadus ja alternatiivmeditsiin ühte patta. Nad mõlemad välistavad üksteist. Nii loll sa ju pole, et sellest aru ei saa?
Möhh27. september 2016, 00:22
Ei välista. Kadedus välistab. Ja hirm rahavoogude ümberjagunemise ees. Ega siis ainult "teadus" (mehanistlik) ja "alternatiiv" (inimpõhine) meditsiin teineteist ei välista. "Teadusmeditsiinis" on ka kümneid koolkondi nagu kogu teaduses, mis kõik teineteist välistavad. Eks seesama päde ka alternatiivi kohta. Kogu häda selles, et see osa alternatiivist, mis ON meditsiin, mõjub ilma teaduseta. Ja see tekitab turul paanikat. Šarlataansusest ei räägi, Aga eks ole arst, kes kirjutab välja temale maksnud firma ravimeid sõltumatult sellest, kas teiste omad on paremad või halvemad, odavamad või kallimad ja kas need patsiendile üldse sobivad - eks temagi ole šarlatan.
Martin27. september 2016, 01:37
Kuidas saab nii vale arusaam olla asjadest? Meditsiiniteadus baseerub sadadel topeltpimidedatel uuringutel INIMESTE peal. Alternatiivmeditsiin baseerub anekdootidel. Loomulikult on ka alternatiivmeditsiini võtteid ja aineid teaduslikult testitud ja nad on seal reeglina kolinal läbikukkunud. Kui ei kuku läbi, siis võetakse loomulikult ka teaduslikku meditsiini üle. Teadusele ei ole omaks häbeneda asju teaduslikuks tunnistada, kui selleks on alust. Ole hea ja too näide üksteist välistavatest teaduslikult tõestatud meetoditest.
hmm27. september 2016, 09:55
Mille poolest on alternatiivmeditsiin Hiina meditsiin, mida on aastatuhandeid praktiseeritud ja mis omab endas kogu selle ajaga kogutud tarkusi vs moodne Lääne meditsiin, mis on sellisel kujul olnud ehk mõnisada aastat?
tead tead27. september 2016, 10:49
kui sa tead , mida kaagutad, kana
ah et uuringud on tehtud inmeste peal27. september 2016, 10:52
Ju loomi kasutada lõplikult keelati, on jäänud ainult inimesed. Edu sulle katsejänese rollis
27. september 2016, 10:58
Autor Rene Bürkland on tudeerinud Nanjingi ja Beijingi Hiina meditsiini ülikoolis hiina keelt, akupunktuuri, taimeravi, qigong’i ja tuinamassaaži. Samuti on ta Eestis Tartu Ülikooli arstiteaduskonna ning Tallinna Ülikooli psühholoogia vilistlane.
10:58-le27. september 2016, 11:25
ega suvalise inimese pahameel veel dipolmi olemasoleksu tühistab
Arts26. september 2016, 19:44
Tereõhtust. Kuidagi imelik nagu see jutt. Kena õhtujätku.
AA26. september 2016, 19:22
Mul hakkab ka vaikselt nohu peale tükkima ja tavalise mee-sidruni tee asemel proovisin just ingveri-värske piparmündi teed ja olukord tundub kohe parem.
kaalulangetaja26. september 2016, 18:04
Kas keegi siinkommenteerijatest on suuteline Hiina keele kiiremini selgeks õppima, kui monsieur Bürkland?
Öhtuleht26. september 2016, 17:14
Palun rohkem ja iga päev lugusid Rene Bürklandist ja hiina meditsiinist.Palun.
Öhtuleht26. september 2016, 17:14
Palun rohkem ja iga päev lugusid Rene Bürklandist ja hiina meditsiinist.Palun.
Hus26. september 2016, 17:12
Minul on selline teema. Nimelt hakkas mind külmetushaigus kummitama. Sõber siis ajas viina kuumaks ja segas mett sisse. Ma puiklesin küll vastu, et hirmsa maitsega ja ei taha. Siiski käskis ära juua! Kuumalt. Paar korralikku suurt pitsi ja tõbi oli läinud!
Pets26. september 2016, 17:06
Õhtuleht! Palun olge esimene meedia väljaanne, kes lõpetab igasuguste pseudo meditsiinide promomise. Hiina meditsiin??? Võrrelge eestlaste ja hiinlaste keskmist eluiga . Eestlastel on see 2 aastat rohkem. Miks promoda mõtetut meditsiini, mis ei suuda omal maalgi inimesi ravida. Kas keegi on kuulnud, et keegi promoks Jaapani meditsiini? Mina küll mitte, aga eluiga on seal tunduvalt pikem.
ziidiuss26. september 2016, 18:13
Nõus. Ja mis sobib hiinlasele, ei sobi eestlasele.Meil on o m a rahvatarkused oma konditsioonile! Mõned pilusilmad ei tohigi piima juua,sestap sellised "õpetused",neil puudub piimalõhustamise ensüüm! Hiina köögist:" Hiinlastel on ajalooliselt vastumeelsus piima ja piimatoodete suhtes." Milleks MEILE selline jura,eestlastele,kelle elu alus on alati olnud PIIM!
to pets26. september 2016, 21:25
Sa Pets oled tüüpiline vulgaarmaterialismi esindaja. Teaduskauge ja ebapädev kõigil meditsiini teemadel. Eestlase keskmine eluiga on WHO viimastel andmetel 68.9 a. ja hiinlasel 68.5 a. ja Hiinas seda suuresti hiina meditsiini abil! Jaapanis on idamaade filosoofia ja idamaade (sh. hiina) meditsiin aukohal ning üks peamine eluea pikkust mõjutav tegur - söömine baseerub vaid idamaade õpetuste baasil.
to to pets26. september 2016, 22:14
Et siis Hiinas on suudetud hiina meditsiini abil Eestiga võrreldes eluiga poole aasta võrra vähendada. Tänan ei, mul on iga kuu arvel!
Kaitseväe parameedik..26. september 2016, 17:01
Tere,lugupeetud Hiina arst meie ei ela hiinas.Iidsetest aegadest on eestlane külmetuse korral joonud piima meega ja tugevat puskarit. Kas Teil häbi ei ole sellise rumala teemaga eestis tänaval liikuda? Kus kohast millise raha eest Teie olete saanud tohtri diplomi ? See diplom tuleb Teil prügikasti visata või parem hundist läbi lasta muidu kolmas kasutab veel seda diplomi nagu Teie. Kas Teie olete Londonis käinud sealt arsti hariduse saanud. Veelkord häbi Teile, tänan.
Häbi,lollikari26. september 2016, 17:10
Te olete ikka nii lollid,et abi ka enam ei aita.Jah,kui endal ajusid ei ole ega kulbiga ei saa juurde panna.Rene Bürkland on haruldane arst,kes ühendab lääne ja hiina meditsiini.Austust,vöiksite rohkem süveneda,mitte ilkuda.Ei jaga,ära loe.Nii lihtne see ongi.
no mis nüüd saab?26. september 2016, 19:53
viisin täna just nimelt 2 sidrunit oma heale tuttavale - põhjus väga lihtne: kurguvalu korral aitab enamasti suus happelise keskkonna tekitamine, sest bakter, mis seal kohanes, ei talu hapet. See ei tähenda, et sidrun tuleb korraga ära süüa, suu tehakse happeliseks aeg-ajalt. Samuti muideks hävitab ka soolalahus suu bakterid, aga sool on vastikum. Üle doseerida muidugi ei tohi, aga kuna sidrunis on ka palju C-vitamiini, mis organismist muideks kiiresti lagundatakse, siis just originaalne sidrun on selles mõttes hea kasutada. Kaks toimet korraga. Aga jah, egas tarkade arstide vastu igakord ei saa ja vaielda pole ka mõtet. Kui mõne päeva jooksul terveks ei saa, siis tuleb ju ikka arstile minna. Sest kõike sidrun ei ravi. Sidrun on siiski eelkõige algava kurguvalu puhul hea.
27. september 2016, 11:29
kas sal süljenäärne juhad on katki lõigatud
Jämejalast 6 osakond 4 palat.26. september 2016, 17:33
Mis sinul närvidega on kommenteerid üht ja sama kolm korda. Tule ravile meil palatis üks voodikoht vaba.
Häbi,lollikari26. september 2016, 17:14
Te olete ikka nii lollid,et abi ka enam ei aita.Jah,kui endal ajusid ei ole ega kulbiga ei saa juurde panna.Rene Bürkland on haruldane arst,kes ühendab lääne ja hiina meditsiini.Austust,vöiksite rohkem süveneda,mitte ilkuda.Ei jaga,ära loe.Nii lihtne see ongi.
Tõde ja õigus27. september 2016, 11:27
"Iidsetest aegadest on eestlane külmetuse korral joonud piima meega" aga mitte alati terveks saanud, suremus oli märkimisväärne
kes?27. september 2016, 13:59
Lammas mine rahune kuuri taga :D :D :D
Stakan K.Butõlkin26. september 2016, 16:45
Suhteliselt loll pläma . Minu arvates peaks sellise pseudoteaduse jura avaldamine ja levitamine olema väärteo korras karistatav.
Sidrunit , vastupidi, peaks tingimata tarbima külmetuse puhul sest:
sidrun aitab külmavärinate ja palaviku korral. Nii külmavärinad kui palavik võivad olla tingitud erinevatest põhjustest, kuid sidrun aitab nende kõigi puhul. Hispaania meedikud kutsuvad sidrunit “sõbraks, kes kunagi alt ei vea”.
Sidrunimahl, millesse on lisatud paar teelusikat kuuma teed aitab suurepäraselt pohmellist ja muudest põhjustest tingitud peavalude vastu. Seda segu kasutades võib valuvaigistitest peagi täielikult loobuda. Proovi ja sa ei kahetse!
Sidrunivesi suudab efektiivselt võidelda kurguviirustega tänu selle antibakteriaalsele toimele. Kui soolvesi sinu puhul ei toiminud, proovi kurku kuristada laimi- või sidruniveega.
Sidrun toimib organismi puhastavalt, pH-d tasakaalustavalt ja diureetiliselt, aidates toota uriini, mis omakorda võimaldab vähendada põletikku ja viia kehast välja haigust tekitavaid toksiine ja baktereid.
Nimi26. september 2016, 16:31
Külmetuse puhul, ülekaalu korral ja üleüldse hoidu Rene Bürkland-ist. Pange ta lühema keti otsa, isoleerige ühiskonnast.
16:31-le26. september 2016, 18:14
Oled õigel arvamusel.
Pruukige26. september 2016, 16:31
poe mandariin ei sobi ja mitte poe oma ei ole!
Alma26. september 2016, 17:33
Muide jutt oli poemandariini koortest! Neid ei sobi endale sisse süüa. Mandariinide kohta ei ei olnud seejutt - vähemalt mina sain nii aru :)
hmm26. september 2016, 16:28
Jälle üks sogaajaja meie meedias möllamas. Sellised võiks vangi ära panna. Kõrimulguni neist soolapuhujatest.
muig26. september 2016, 17:29
tuhandeid aastaid hiina meditsiini kogemusi ei sobi sulle?
mingi paadunud tabletinarkar oled või?
uhhuu26. september 2016, 19:23
Igal pool on tuhandeid aastaid haigeid ravitud... , igasugust sodi (kuivatatud kärnkonni jne.) sissse söödetud ja iba kõrvale aetud.
...26. september 2016, 21:07
Uhhuude tüüpiline suhtumine- kui torusiili või korallivette ei joo ja hiina meditsiini ei kummarda, siis oled kohe tabletinarkar. Kujutad ette et on palju inimesi, kes ei vajaga pidevalt rohtusid- ei tavameditsiini ega soolapuhujate tehtuid. Need parameditsiini austajad tunduvad veel eriti haiged olema, pidevalt peab midagi ravima, tugevdama, toetama ja turgutama, muidu kipub surm tulema.
hahhaa26. september 2016, 21:28
Nii ongi! Ja alati on aidanud see nüüdsel ajal mõnitava suhtumise saanud alternatiivmeditsiin oma võtete ja arusaamadega.
piinlik lugeda27. september 2016, 10:02
Hiina meditsiini mingite soolapuhujatega võrrelda võib ainult väga rumal inimene. Hiina medistiin on mitmete tuhandete aastate kogemused ja tarkused. Hiina meditsiini fenomen on selles, et hiinlased kirjutasid kõik oma tarkused üles vs teistel rahvastel oli enamasti mingi nõid või šamaan vms küll, kes haigusi ravis, aga kuna ta oma tarkusi üles ei kirjutanud, siis ei tekkinud sellist üldist kogukonna tarkust, vaid igaüks nokitses omaette ja tihti kadusid tema teadmised ka tema surmaga.
tomm26. september 2016, 17:38
Keegi peab ju paadunud alternatiivikutele, new eidži friikidele, uusesoteerikutele, söömishäirikutele jms värd.idele eakohast vaimutoitu ning lootust pakkuma ...
Minu arvates on keskaegne Hiina meditsiin hoopis kangem kraam ja liiga väärtuslik, et seda labastele tatitõbedele raisata. Hiina meditsiin peaks leidma patsientide tungival soovil rakendust ikka lahtiste luumurdude, pimesoole lõhkemise, südameklapi rikke jms hädade korral.
jomm27. september 2016, 11:04
Nõme tekst lp. tomm, ei ole naljakas ega vaimukas
hm 26. september 2016, 16:27
nii kui nohu hakkab tulema ja kurk kraapima- sidrun meega võtab ära. aga säh sulle, ei sobigi.
gg26. september 2016, 16:08
"Hiina meditsiini arst" loe "Isehakanud pseudoteaduse propageerija"
27. september 2016, 11:31
kurjuse vastu ei aita ei hiina ega lääne meditsiin