Kõlab kulununa, kuid tervise huvides tasub eelistada antioksüdantide, probiootikumi- ja vitamiini­rikast värsket kraami.Foto: VidaPress
Hea nõu
27. september 2016, 11:08

Seitse lihtsat nippi immuunsüsteemi tugevdamiseks

Kui sügisene vastik viirushaigus on kallal, pole teha muud, kui pugeda teki alla ja end terveks magada. Kuid järgmiste tõvepuhangute ennetamiseks tasub mõelda immuunsüsteemi tugevdamisele.

Women’s Health annab seitse lihtsat nippi, kuidas keha vastupanuvõimet haigusele tõsta.

Harrasta joogat. Jooga laeb inimese keha positiivsusega. See ei leevenda mitte ainult stressi, vaid stimuleerib ka vereringet, närvi- ja seedesüsteemi ehk kõike seda, mille töö on immuunsuse tugevdamisel oluline.

Toitu tervislikult. Kõlab kulununa, kuid tervise huvides tasub eelistada antioksüdantide, probiootikumi- ja vitamiini­rikast värsket kraami.

Võta ette intensiivsemad treeningud. Jooga kasulikkus sai juba mainitud. Kuid ka intensiivsed treeningud ergutavad ja tugevdavad keha. Uuringud kinnitavad, et kui nädalas paar korda trenni teha, on suurem tõenäosus haigused eemal hoida.

Lõõgastus spaas. Puhkus ja aeg iseendale aitavad ka organismi tugevdada. Kui tunned, et kodus välja ei puhka, võta ette teekond spaasse.

Hoia sõpru. Sotsiaalselt aktiivsematel inimestel on väiksem tõenäosus haigestuda.

Pea alkoholi tarvitamisega piiri. Alkoholi tarvitamine nõrgendab immuunsüsteemi, kuigi aeg-ajalt klaasikest võttes võib enesetunne ka paraneda. Tasub piiri pidada ja oma keha kuulata.

Maga korralikult. Magades annad kehale võimaluse taastuda. Uuringud kinnitavad, et inimene, kes magab kauem, on tervem. Ka leevendab uni stressi, õnnelik inimene peab teadupoolest aga ka viirustele paremini vastu.