Lapsed

Pelgulinna sünnitusmaja saab esimesena vastsündinute intensiivravi perepalatid (3)

LISA KOMMENTAAR

Anu6. oktoober 2016, 22:08
See on igati mõistlik ettevõtmine. Kuna ei pea ainult ema lapsega üksi haiglas olema ja end hulluks muretsema vaid on isa ka kes saab aidata ja on toeks et raskel hetkel koos toimetada. Olen ise olnud lapsega intensiivis. Sai vaid vaatamas käia last. Isa sai ka käia. Aga ülejäänud aja pidin üksi hakkama saama ja see võtab lõpuks nii läbi. Ja ka teisedki haiglad võiksid eeskuju võtta sellest..nt. Mustamäe Lastehaigla ja isegi ka Tartu Ülokooli Kliinikum. Et võimaldada mõlemal vanemal olla lapse juures ja lähedal. Mitte et kirjutame ema haiglasse sisse las rügab ja muretseb ja olgu magamata. Mõistan ka seda et alati pole see võimalik ja kui võimalikuks tehakse küsitakse 1 ööpäeva eest üle 20 euro. Jh mõistlik ega ei peagi olema tasuta Aga kas peab ka selline summa olema. Võimaldagu vähemalt seda ja vanem otsustab kas ta vajab seda varianti. Aga kohati ütleb arst kohe tõredalt et sellist asja pole küll võimalik et mõlemad vanemad hauglasse saavad jääda kuigi teab et on võimalik. Ja ühel e perele lubatakse ja teisel mitte seda varianti kasutada. Kus on see loogika.
Pere6. oktoober 2016, 13:27
Veidi eksitav artikkel!? Soome, Rootsi, Taani, keda saab pidada lähiriigiks omavad juba 10 kui mitte enam aastat vastsündinute perepaleteid ;)
Uudis6. oktoober 2016, 13:23
Soomes, Rootsis ja Taanis on perekeskne intensiivravi juba aastakümneid, kui me räägime lähiriikidest... Pelgulinna sünnitsumajas vastsündinute intensiivravi? - esimene kuulmine