Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
6. oktoober 2016, 12:40

Viis jooki, millest enne trenni peaksid näpud eemal hoidma (3)

Kui organismis on vedelikupuudus, ei jagu korralikuks treeninguks tarvilikku lihasjõudu. Seepärast ongi oluline paar tundi enne treeningut ja ka treeningu ajal juua, kuid mitte iga rüübe ei sobi selleks.

Women´s Health toob välja viis jooki, millest peaksid enne treeningut näpud eemal hoidma.

·            Piimajoogid. Et piimas on valke, süsivesikuid ja rasvu võtab selle seedimine kaua aega. Treeningu ajal ei tohiks keha aga seedimisele rammu kulutada. Sestap jäta piima sisaldavad jõujoogid treeningujärgseks ajaks.

·            Magusad puuviljajoogid on maitsvad, kuid need sisaldavad reeglina fruktoosisisaldusega maisisiirupit. Toiduainet, mida seostatakse paljude erinevate tervisehädade, sh kehakaalu kasvu, tekkega.

·            Alkohol. Ka lõunasöögi kõrvale rüübatud kokteil mõjub õhtusele treeningule halvasti, sest viib, nagu iga alkohol, kehast vett välja, suurendab põletikuohtu ja halvab sooritusvõimet.

·            Karboniseeritud karastusjoogid. Nii limonaadid kui mullivesi võivad põhjustada puhitusi, gaase ja kõhuvalu. Kunstlike magusainetega dieetlimonaadid sisaldavad palju ebatervislikku.

·            Spordijoogid on reklaame uskudes tõelised imejoogid, kuid tegelikkuses sisaldavad need liiga palju suhkrut ja vähe toitaineid. Suur suhkrusisaldus põhjustab pärast joomist ühel hetkel tugevat energialangust, nullides nii kasulike vitamiinide ja elektrolüütide mõju ning kurnates kokkuvõttes organismi.