Kasuta sõbra abi, nii on eesmärkidest lihtsam kinni pidada - lepi juba täna kokku, mida toredat te nädalavahetusel teete!Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
7. oktoober 2016, 16:23

Viis nõuannet, kuidas dieeti pidades ka nädalavahetus liigsete kilodeta üle elada

Elu on näidanud, et dieedipidajatel on kõige raskem toitumisel silma peal hoida nädalavahetustel, sest siis on nende argirütm häiritud ja ahvatlusi palju rohkem. 

Daily Mail annab kaalulangetajaile mõned nipid, mis aitavad nädalavahetust üle elada ja oma plaani vaatamata kõigele järgida.

  • Käi poes enne nädalavahetuse saabumist. Poodi minnes tee nimekiri kõigest vajalikust, et pääseksid seal ühe korra käimisega. Poest osta kaasa vaid neid tervislikke toite, mis on su lemmikud – nädalavahetusel tee endale süüa vaid parimast.
  • Kasuta sõbra abi, nii on eesmärkidest lihtsam kinni pidada. Lepi juba täna sõbraga kokku, et laupäeval lähete ujuma. Kui plaanid tehtud, on lihtsam endale kindlaks jääda nii liikumist kui toitumist silmas pidades.
  • Kaalu end kord nädalas, esmaspäeva hommikuti. Sellest saab stiimul puhkepäevadel libastumisest hoidumiseks.
  • Joo piisavalt vett. Kui oled harjunud tööpäevadel ohtralt kohvi või teed jooma, ei pruugi sa tähelegi panna, et jood nädalavahetustel tunduvalt vähem vedelikke. Hoia veepudelit endaga kõikjal kaasas, et veejoomine ei ununeks. Pea meelest, et organism tõlgendab mõnikord janu näljana.
  • Muuda pühapäevase perelõuna ülesehitust. Sageli toimuvad perekondlikud suuremad lõuna- või õhtusöögid just nädalavahetustel, sest siis on kõigil aega. Pea aga meeles, et üheskoos ei tulda aega veetma vaid toidu pärast. Sestap püüa nädalavahetuse perelõunal hoiduda rasvasest praest ja kreemikookidest, küpseta selle asemel kerget liha ja valmista sinna juurde tervislik, kuid ahvatlev salat. Serveeri toitu nii, et suupisted tõmbaksid tähelepanu. Ning kui seni olete harjunud pärast sööki pikemalt koos istuma ja kohvitama, utsita pereliikmeid vahelduseks hoopis mõnd liikumismängu mängima või jalutama minema.