Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
13. oktoober 2016, 13:10

Viis toitumisharjumust, mis aitavad põletikega võidelda

Mõned lihtsad toitumisharjumused aitavad võidelda põletikega ning vähendavad ka teisi eluohtlikke haigusi ja seisundeid.

Põletik on reeglina immuunsüsteemi reaktsioon mõnele nakkusele või vigastusele, kirjutab Woman´s Health. Olgu põhjus, milline tahes - see kahjustab organismis rakke ja kudesid ning tulemuseks võivad olla paljud kroonilised tõved. Tasub aga teada, et see, mida sa sööd, avaldab suurt mõju krooniliste põletike vähendamiseks. 

Mida peaks silmas pidama?

1) Tarbi piisavalt puu-ja köögivilju

Neist saad vitamiine, mineraale ja antioksüdante, mis võitlevad põletikuga. Rohelistes lehtedes (spinat, lehtkapsas) on peidus kõige võimsamad põletikuvastased toitained.

2) Tarbi rohkem Omega-3 rasvhappeid

Söö lõhet, pähkleid, seemneid, avokaadot ja tarbi oliiviõli.

3) Kasuta küpsetamisel maitsetaimi ja vürtse

Kurkum, ingver, kaneel, küüslauk ja salvei- paremaid antioksüdante on raske leida! Need aitavad kaasa ainevahetus kiirendamisele ja parandavad veresuhkrut – tõeline leid, kuidas vähendada immuunsüsteemis ülekoormust!

4) Vähenda tarbitava suhkru kogust

Magus kraam mõjutab hormoone, mis vallandab su kehas immuunvastase tegevuse. Sama kehtib ka kunstlike magusainete kohta, mis sisaldavad kemikaale, mida keha ei tunne ja kohtleb kahjulikena.

5) Tarbi heada baketritega rikastatud toite

Jogurt, hapukapsas, õunasiidriäädikas – need tooted on koormatud heade bakteritega, mis aitavad kiirendada seedimist ja võidelda põletikega.