Keha

Osteoporoos: salakaval tõbi, mis võib endast märku anda alles luumurruga (6)

LISA KOMMENTAAR

Maila15. oktoober 2016, 13:03
Jutte ei maksa muidugi kuulata, tuleb mõõta luutihedust. Kui see tugevasti vähenenud on, pole tegu normaalse protsessiga ja luumurdude ärahoidmiseks tuleb arst nõuandeid jälgida.
Mer15. oktoober 2016, 11:38
16.aastat tagasi kirjutati mulle ka välja kanged osteoporoosi ravimid, mingid suured ovaalsed tabletid. Ravitseja Viktor soovitas neid mitte võtta - et kuivatavad veresooni...Käskis palju liikuda, päikest saada, õiget toitu süüa, ka toidulisandeid. Luustikus pole siiani midagi tuntavat toimunud. Ei kujuta ette, mis seisuses minu magu ja veresooned praegu oleks, kui need 16 aastat oleks kangeid ravimeid võtnud... Võibolla rasketel osteoporoosi juhtudel pole vist ravimitest pääsu ?
Kägu14. oktoober 2016, 21:19
Jutt täiesti õige. Kaltsiumi on vaja, aga selle jaoks on kehal vaja ka D- ja K-vitamiine piisavalt, et selle kaltsiumiga midagi peale hakata. Nt siin on hea kooslus vitamiinidest https://www.meravita.ee/product/kaltsium-d-k/
Kägu14. oktoober 2016, 21:17
Luutiheduse vähenemine on normaalne nähtus tõesti, eriti naistel. Kuid 28aastasel ei tohiks mingeid niivõrd drastilisi vähenemise olla, et diagnoosiks pannakse osteoporoos.
Inimesed söövad vitamiine, ise teadmata mida ja kuidas organismis vaja on ja mis kuidas töötab.
Mina võtan https://www.meravita.ee/product/kaltsium-d-k/ tablette, saan sealt nii kaltsiumi kui ka kaltsiumi kinnitamiseks organismis vajalikud D ja K vitamiinid kätte.
kana16. oktoober 2016, 13:13
aga kust te teate, et nendest tablettidest oma vitamiinid kätte saate? Haiseb ühe firma algaja müügimehe järele
Silja Paavle14. oktoober 2016, 17:38
ära aja inimestele jama! Kõige vähem on neile seda kaltsiumi vaja. D vitamiin on ok ja muud ka. Kaltsium ei ole soovitav, seda saab toidust piisavalt ja kui kapsaidgi järada. Valetate inimestele! Kellel see on, siis on, aga seotud krooniliste haigustega. Küll lollitatakse inimesi. Luutiheduse alanemine on normaalne nähe seoses vananemise protsessiga. Loll, kes usub neid jutte.