Uudised

Omavastutus meditsiinis: mille eest patsient peab maksma ja mille eest mitte? (15)

LISA KOMMENTAAR

miki lips19. oktoober 2016, 00:10
saamatus ja saamatus. Inimesed arvavad,et nende tervis on kellegi teise probleem. Tervis ongi kalleim vara ja seda peab hoidma. Parem on hoida kui oita. Atstiabi ei lahenda kõiki probleeme . Meie inimestel on enim sotsiaaleid probleeme,mis kajastuvad stressina,murena ja kehaliste aistingutena . Rahulolematu inimene otsib varju arstikabinetist,kuid targem oleks päring saata kellelegi teisele Stressirohke elu teebki haigeks .
Spetsialist18. oktoober 2016, 21:25
Reaalselt tuleb kõige eest ise maksta. Perearsti juurde pääsemist peab ootama umbes nädal, üldjuhul ei taheta saatekirja anda, ilmselt ei ole see neile kasulik. Kui siiski saatekirja saad siis järjekord eriarstile on minimaalselt kolm kuud. Tõsise probleemi korral seda oodata ei suuda ja oled sunnitud võtma tasulise, mida pakutakse vahest isegi samaks päevaks.
Jah18. oktoober 2016, 14:27
Eriarsti vastuvõtul saab op kiiremini.
Lubati18. oktoober 2016, 11:59
tõsta hambaravi hüvitust? Samas aga ei lubatud vaid tõsteti hoiatuseta paljude medikamentide hinda ja vähendati ravimite hinnasoodustusi alates 1.oktoobrist! Apteegis võib hinnauudiseid kuuldes istuli kukkuda!
Mart18. oktoober 2016, 11:34
Eestlased, ärge õgige kogu aeg nii palju, siis pole ka haigeksjäämist karta. Kui arstide uste taga olevaid inimesi vaadata, siis on kohe näha, et peamine diagnoos meie inimestel on laiskus.
18. oktoober 2016, 15:14
Mis sa seal arstide uste taga käid, kui ise nii virk oled ja "kogu aeg ei õgi nii palju"? Mis sul siis sinna asja peaks olema, terved seal ei istu ju? Sa vist nälja tõttu veidi imelik.
olen nõus18. oktoober 2016, 19:30
liiga palju jõlgutakse arstide vahet. parem laupäeviti lapselastega pargis jalutada, suitsust loobuda, viinast samuti ja süüa tervislikult. NB! rasvarullid ei söö ja liiguvad liiga vähe, see nende rasvumise põhjus! ei viitsi kuulata juttu, et ma üldse ei söö, aga muudkui tüsenen! ei ole nii, paks inimene on vabal ajal räige õgard ja laiskovrst. punkt
Mees 61. 18. oktoober 2016, 11:17
Tuleb ka rasedaks jääda saan tasuta plastmass proteesid suhu. Kallis rahvas ärge naerge, eesti riigis on kõik võimalik kui see üldse riik on.
lugeja18. oktoober 2016, 11:11
Perearstilt saatekirjaga eriarstile jõudnud patsient,kelle järjekord on mitu kuud,maksnud oma visiiditasu ja saadetakse ikkagi tagasi. Eriarstidel on oma nõksud,et saata tasulisele vastuvõtule. See mäng on väsitav.Lõpuks inimene väsib ja jääbki haigus süvenema, kui see rahakott ka pole nii paks.
Minu18. oktoober 2016, 11:52
" seiklused " ehk hakkavad lõppema. Kolm aastat olen põlvemeniski rebendi pärast määda arste käinud aga tolku mitte sendi eest, kuigi ettevõtjana maksan kogu aeg makse. Tasulises pakuti operatsiooni juba novembri kuuks. Ainult op summast ei soostutud mulle veel rääkida. Ehk keegi valgustab ja kergitab seda saladuse loori.
Kallis lugeja18. oktoober 2016, 11:55
Sul on arsti juurde tulekuks teha 1 asi-võtta kaasa saatekiri või paluda perearstil saata see digitaalselt. Kui Sa ei suuda seda ühte asja ka-see kaasa võtta,siis maksadki. Rongi peale minnes Sa ei eelda,et sind piletita sõita lastakse.
et siis18. oktoober 2016, 12:10
Just sai käidud saatekirjaga laupäeval eriarsti vastuvõtul. Esiteks saad sa aja tulevikus. Olgu, aeg pandud kohale mindud üllatuseks elav järjekord. Ootad tunnikese üle oma visiidi aja ja oledki vastuvõtul. Arstitädi lohutab ukselt ootajaid, et teen kiiresti . Aga mina ei tulnud ajapeale võistlema mul konkreetne mure. Selgitad, mis viga ja mida võiks ettevõtta saad teada, et arstil sama arvamus ja suunatakse järgmise juurde. Jälle aeg ja nüüd ootan, järgmisel kuul on juba vastuvõtt. Probleem algas augustis täna on 18.10.2106. Õnneks olen veel piisavalt hea tervise juures võin endale lubada arstide uste taga istumist. Raha eest parandan ennast tasulises meditsiinis samaaegselt. On loota, et saan asjad korda järgmiseks vastuvõtuks. Point selles, et perearst oleks võinud kohe suunata kuhu vaja aga süsteem ei luba peab kenasti kõik etapid läbima.
18. oktoober 2016, 12:41
Eriarst ei eitagi,et on õige diagnoos perearsti poolt pandud, kuid süüdistab patsienti,et perearst on oma töö tegemata jätnud. Milles siis patsient on süüdi? Kas patsient peab olema teadlik,mida perearsti peaks tegema. Need peaksid olema ikkagi arstide omavahelised tegemised.
Kolm 18. oktoober 2016, 13:17
aastat ongi kokku kulunud nende saatekirjade ja järjekordade peale. Kui keegi midagi ei suuda siis on see kogu eesti tervishoiu süsteem koos oma digitaalsusega. :) Peale 50 euri maksmist tasulisel ortopeedi vastuvõtul ( nädal tagasi ) pakutigi juba operatsiioni kuu aja pärast.
saatekiri18. oktoober 2016, 09:51
Väga vale informatsioon saatekirja teemal: kui epikriisis on märge, et järgmised uuringud tuleks teostada näiteks poole aasta pärast siis EI OLE VAJA MINGIT SAATEKIRJA. Tuleb piisavalt vara samale arstile teada anda, et pool aastat hakkab täis saama ja millal on aeg uuesti tulla.