Terviseuudised

Depressiooni põdenud neiu: "Ühe kolmandiku oma elust sa mõtled, et tahad ennast ära tappa, aga ütled, et ei, minuga on kõik korras." (57)

LISA KOMMENTAAR

21. oktoober 2016, 20:01
Mul tuleb oma kooli ajast meelde need ajad,kui õppisin algkoolis 1.klassist kuni 3.klassini.Eri Internaat Kooli läksin 4.klassist kuni 9.klassini välja.Aeg ajalt puutusin kokku kooli kaaslastega,keda ma alguses ei tundnud.No okei,igal inimesel on omas peres omad mured head ja vead!Kui juba mõned aastad mööda läksid,olid asjalood väga kummalised.Osadel kooliõdedel ja koolivendadel olid kodudes liiga rasked ajad,kellel vanemad jõid,ei pestud pesu,ei hoitud puhtust,taskuraha ei olnud kaasa antud,kellel koolitöödega jamad,igal nädalavahetusel olid tülid,suitsetamisega olid probleemid,ei olnud kaasas ei hügjeenilisi vahendeid ega pesemis asju.Ja nii see kõik edasi läkski.Sattusin viimastel hetkedel kooliõdedele peale,kellel puudusid hügjeenilised vahendid nagu näiteks :sidemed,tampoonid,sampoonid,puhas pesu,tegemata jäänud käsitöö asjad,joonistamata koolitööd,ei antud kaasa kooli tarvete jaoks raha.Ühesõnaga neil puudusid hädavajalikkumad töövahendid. Aga mis oli koolivendadel mureks:Suitsetamisest loobumine,hinnete parandamine,taskuraha mured,pere probleemid kodudes,alkoholism,kooli asjde puudumine,käitmuse probleemid ja palju enamat. Kuidas see jama seal internaadis edasi läks? Edasi läks nii,et tekkisid konfliktid,tülid ja tegemata jäänud kohustuslikud tööd.Mida oleks pidanud ühes koos ära tegema.Aga jäid hoopiski tegemata ja jäeti lohakile.Siis tuli selline suur jama,et osadel läks tuju käest ära,ei olnud aega.Kes pidi laulumas käima,kes töörühmas,kellel kunstiringid ja nii edasi.Kui keegi midagi ebameelivat ja teravat leidis,lõigati omal veenid läbi,kes lõikas nõelaga,kes torkis end kääridega, klaasikildudega.Mis iganes ette ei jäänud. Kuidas need probleemid lahenesid? Probleemid lahenesid niimoodi ära,et mul jätkus vaba aega,kui kellelegi mingi mure tekkis.Ja see oli alti nii.Siis kuulsin kogemata vabal ajal pealt,kuidas osad kaaslased rääkisid,et neil on jõud otsas,keegi neile ei mõtle,keegi neid ei aita,ei taha elada ja mida kõike veel.Tuli üks nädalavahetus peale,siis läksime igaüks oma koju.Imekombel leidsin kodust asju,mida mul vaja ei olnud.Järsku mõtlesin,et no nii...! Nüüd võtan kätte asjad ja viin kõik kooli ära,mida ma ei kanna ja mida ma eriti ei kasutanud-viisin ja jagasin kõigile ära.Mul oli nii palju hügjeenilisi asju alles,mis olid üleliigsed,koolitarbeid,puhtaid sokke mida keegi kodus ei kasutanud,joonistustarbeid :no neid oli hulgalt palju.Joonistamisega oli muresid,siis selle mure võtsin enda hoolde.Noh eks raha sai ka laenuks antud.Siis leppisime kokku,et kui oleme kellelegi võlga,toome tagasi.Millegipärast väga paljud pöördusid minu poole.Oli hetki,kus keegi ei julenud,kellegi poole pöörduda.Mida aeg edasi läks,seda vähemaks jäi muresid kuni kooli lõpetamiseni.Minu kooli ajal oli 50.kooliõde,kes ei tahtnud elada ja 28.koolivenda,kellel tekkisid elu raskused.Mis nendest saanud on? Elavad oma elu edasi,kelle oma pere,kes on abielus,kes on valinud omale hobid,õpetaja ametid ja mida iganes.
20. oktoober 2016, 21:27
kui on depressioon,siis tuleb enekas teha.
Sitatükid20. oktoober 2016, 23:49
Miks ÕL teatud kommentaare blokeerib? Ärile on vaja reklaami teha!. Kuradi sitatükid. Miks inimestel tõde ei tohi siia kirjutada? Sest siis saaksite teada, mis psühhiaatritel tegelikult tegelevad. Ma ajan teid nii närvi et tei läheb süda pahaks, et hakkaksite mõtlema, kui suurt kahju te teete, kes tablette ei vaja. inimene on suutelin is paranema deprekast, ku oskaks väid otsida ja näha laiemalt.
kordussaade20. oktoober 2016, 23:52
Ennekõike ravitakse looduslikult selliseid haigusi, mitte blokaatoritega. Ajukeemiaga ei ole absoluutselt pistmist. Soolestikust tõesti hakkab asi pihta.
20. oktoober 2016, 23:53
Kui soolestik hukas ei ole ka pea korras. Ehk aetakse totaalset pakast rahvale, et ajukeemia paigast ära. Kus kohast aju siis toituaineid saab? :D Naeran kõvasti hetkel! Lp. Antipsühhiaatria
21. oktoober 2016, 00:00
Ükskord te peate võtma vastutuse inimeste terviste kahjustamiste eest k.a surmade eest, kaua te liugu lasete seadustega?
21. oktoober 2016, 00:01
Ajukeemiaga ei ole absoluutselt pistmist. Soolestikust tõesti hakkab asi pihta. Kui soolestik hukas ei ole ka pea korras. Ehk aetakse totaalset pakast rahvale, et ajukeemia paigast ära. Kus kohast aju siis toituaineid saab? :D Naeran kõvasti hetkel! 1/3 rasedatel naistel on valediagnoos. 1000st 1/3? textuploader com 58xic Lp. Antipsühhiaatria
Õigluse nimel21. oktoober 2016, 00:04
Kuna elame oravrattas siis aega ei ole tervendada ennast. kohe tableti purk makku ja lahendus käes. sellega mõni teeb enda tervisele karuteene kogu eluks. Pinged tuleb maha laadida. Kindlasti mitte blokaatoritega. Järelikult inimest millegagi survestati, et tahab ennast tappa. Sellel äril lõppu ei näe, kui pea mädaneb ei ole keha ka korras Ennekõike ravitakse looduslikult selliseid haigusi, mitte blokaatoritega.
Depressioon21. oktoober 2016, 00:04
Miks ÕL teatud kommentaare blokeerib? Ärile on vaja reklaami teha!. Kuradi s_itatükid.
Õigluse nimel21. oktoober 2016, 00:05
inimest on võimalik väga kõvasti survestada, et asjad nii kaugele lähevad. olukord on s itt ja inimene ei näe lahendust, ainuke lahendus enda elu kustutada. tuleb inimene rahule jätta ja lasta terveneda, mitte survestada igasugu jamaga.
Õigluse nimel21. oktoober 2016, 00:12
kolm nädalat tagasi suri keskealine naine, huvitav millese? ikka kõrvaltoimetesse. Kõrvaltoimed olid nii räiged et tervis ei pidanud vastu. Kasutas Bensodiasepiini (S,P-Bzd). ja öeldi et kõrvaltoimeid ei teki ja ei ole, teil läheb varsti süda nii pahaks et hakkate enda valesi üles tunnitama sitatükid. lõpetada tuleb võetavast kogusest 10% iga kuu ja vaadata kuidas enesetunne. jäsku ei tohi tabletist loobuda.
Anni20. oktoober 2016, 08:30
Võid musta auku kukkuda küll,kui su elus juhtub üks prahmakas teise järel.Siis ei aita küll siin hapukurk ega hapukapsad.Kaotad autoavarii tagajärjel oma tervise,sinu töövõime ei luba selle tagajärjel enam tööturul konkureerida,elad läbi ühe vägivaldse suhte-kus ärakasutatakse ja mõnitatakse.Neljakümnendates tuleb naistel veel menopaus,mis hormonaalsete muutuste tõttu täiesti hulluks ajab.See pole paha tuju ja virisemine,mis viib depressioonini.Ülbeid ilkujaid kel puudub empaatiavõime ja pole elus midagi hullu juhtunud,peale selle,et autorehv on puruks läinud,on siin ikka päris palju.
Vanamees19. oktoober 2016, 18:50
... mine puu otsa oma deprekaga !
tegelikult on depresiooniga nii,19. oktoober 2016, 17:22
et kergem on oelda, et koik on hasti kui hakata seletama, mis koik sitasti on
mari19. oktoober 2016, 15:34
Mitte tunnetest ei tule vabaneda vaid stressi põhjustest. Eemalduda ja genereerida uus mõtteviis.
eks19. oktoober 2016, 15:58
Tõepoolest19. oktoober 2016, 15:26
Võtab eluisu ära,kui munarakk karjub seemne järgi ja korralikku lahmakat kätte ei saa!
müstika19. oktoober 2016, 16:06
Ma ei teadnudki, et ka meestel tänapäeval munarakud on.
Antipsühhiaatria19. oktoober 2016, 12:09
Kas hakkab jälle enne talve tulema prahti, ega ma ka ei maga. Eks depressiooni on aga vaadates tõelisi numbreid näiteks 100st- 10l on depressioon, siis täna ravitakse 90 inimest. 80 inimese pealt lihtsalt teenitakse. Ennekõike ravitakse looduslikult sellisedi haigusi, mitte blokaatoritega.
Lp. Antipsühhiaatria
hiljuti19. oktoober 2016, 11:31
olin veel ise see üdini positiivne ja rõõmsameelne inimene. Kurbust , tujutust kogesin harva. Ja nii 50-ndate elusaastateni välja. Siis aga muutus üsna kiiresti, tagantjärele vaadates toimus kõik kõll mitte päevadega , vaid paari kuuga, aga siiski endale ootamatult leidsin end hullumajast :) . Olin kogu elu olnud terve nii psüühiliselt kui ka füüsiliselt, seetõttu ei osanud ohtugi ette näha. Alles siis hakkasin lugema kirjadust ja uurima , mis minuga lahti on...väga raske oli olla. Sain alles nüüd aru, mida tähendavad paanika -ja ärevushood ning depressioon. Sellest ei saagi varem aru saada, kui ise pole kogenud. See on tõesti olukord, kus mingitel põhjustel on muutunud ajukeemia...inimese enda mõtlemisega on siin väga vähe pistmist...eluaegsest optimistist võib lühikese ajaga saada täielik "äbarik ja kannataja" Olgu siin kohal öeldud, et paljusid naisi võib selline olukord ootamatult tabada menopausis.
Rein19. oktoober 2016, 11:17
Depressioon on madala enesehinnangu või staarihaiguse tulemus. Ollakse liiga arad ja ei juleta midagi teha või siis liiga agarad ja tehakse asju liiga palju. Tõlgendatakse väljast tulevaid impulsse enda saamatuse kinnitamiseks. Tavaliselt see tabab ikkagi nõrga loomuga inimesi, kes on enesehaletsejad ja halavad kogu aeg.
Et19. oktoober 2016, 11:41
Mis küll sunnib inimesi oma harimatust kõigi teistega jagama ?
ei Rein19. oktoober 2016, 19:40
Need halajad ei tee kunagi enesetappu ega põe depressiooni. Vinguvad virisevad, et elu raske rahu ajal neil ja süüa pole miskit ja aina haiged nemad, tihti ei hoidu ka nähvamisest ja ise solvamisest ja ise solvumisest, need inimesed ei arvesta kunagi teiste inimeste tunnetega, neil on paks nahk ja aina haletsevad ennast, sellistega ei juhtu.
Juhtub tihti pealtnäha ülitugevatega, kes teisi toetavad ja kunagi ei solva kedagi ega solva ise, naeratus näol, neil alati kõik korras, kõht täis väidetavalt, tööl hästi väidetavalt, peres hästi väidetavalt, lõbustavad teisi ja valmistavad rõõmu...siis äkki põmm.
Kuna nad arvestavad teistega, ega manipuleeri solvumiste ja enesetapuähvardustega, siis on ikka väga ootamatu ja väga valus laks. Need, kes õnnetud ja kasutavad teisi hädaldades ja enesetapuga ähvardades ära ning manipuleerivad, et soovitavat saada, elavad teiste varal väga kaua.
Aina vesistavad, aina haletsevad teisi, aina teised neile võlgu kuna nemad nii vaesekesed ja nii "heakesed" ja elavad...elavad kõiki üle need enesehaletsejad.
telia20. oktoober 2016, 13:55
see tabab eelkõge kaastundlikke inimesi.Puuke,kes elatuvad teiste energiast see jube haigus ei ohusta.
Carrie19. oktoober 2016, 10:12
Ma artiklit pole lugenud, aga kui õudne asi on depressioon,seda ma kahjuks tean. Enne haigestumist suhtusin ka sellesse veidike üleolevalt. Olen vähki põdenud ja paranenud, aga minu jaoks olid ärevushood hullemad.
!19. oktoober 2016, 09:47
See deprekas on suuresti enesehaletsuslikku päritolu. Et mulle tehakse liiga, et minu ego ei arvestata, et mind ei armastata, et mul on raske j.n.e, Kui on töö ja vastutus, siis seda tuleb märksa harvemini ette. Ja mulle näib, et deprekat esineb vähem ka neis peredes, kus on palju lapi. Kus peab teistega arvestama, nende eest hooitsema ja vastutama. Kus valitseb peresisene armastus ja oma ego teiste huvides tuleb alla suruda. Kus ei jää enesehaletsuseks lihtsalt aegagi.
19. oktoober 2016, 10:19
nii tore, et täpselt teavad alati need, kes pole depressiooni põdenud.
to 10:1919. oktoober 2016, 19:56
Täpselt! Sellepärast ei olegi põdenud, et teavad, kuidas sellest juba aegsasti hoiduda.
19,5619. oktoober 2016, 20:33
Kas nad oskavad hoiduda sellest, mida pole nende sõnutsi olemas?
Ei kallis inimene, nad ei oska hoiduda, neil lihtsalt puudub empaatiavõime ja nad on raudpolt kindlad, et seda, mida pole nendega juhtunud, pole olemas. Aga tegelikult on nemad isegi haavatavamad, sest nad ei usu depressiooni ja kui see neid tabab, siis on see tappev. kuna ta on ikka mina ja maailm, ta teab täpselt kuidas TEISED elama peavad, ta on egoist kuna ainuke mure on AINULT tema mure ja haigused vaid väljamõeldud on, siis ajukeemia hälve tekitab temas bipolaarse ärevushäire. Kõikidel mina ja maailm väljendub see bipolaarsusena, mis tähendab ta kaotab sõbrad ja lähedased ja ka siis ta ei tunnista, et vajab abi ta on kindel et on vastupandamatu ning kõik teda kadestavad, tema möödapanekud on tema võidud, mida teised kadestavad...
Ei tea keegi midagi, egas pahad mõtted depressiooni tekita, depressioon põhjustab halbu mõtteid:)
Sa arvad, et aegade algusest on hullumajad liigselt hellitatud tüüpe täis või? Siis on kõik geneetilused kõrvalekalded ja nõrkused ju hellitamise vili. Isegi empaatiavõimetus pole hellitamise tagajärg vaid suurelt jaolt geenirike ja võimetus inimesena sotsiaalselt areneda.
Sageli tuleb depressioon 19. oktoober 2016, 10:43
just tänu eelkommenteerija taoliste tegelastega suhtlemisele, sest nemad kipuvad arvama, et just teised peavad oma ego nendega suheldes alla suruma. Töö, vastutus ja pere, kui neid tõsiselt võtta, on sageli pigem depressiooni allikas, sest oma elu elamiseks ning patareide laadimiseks ei jää enam sageli aega, võimalust ega tahtmist. Kogu aeg elab inimene teiste elu ja arvestab nende huvidega.
aa19. oktoober 2016, 19:45
Oled loll suure algustähega.
Miks19. oktoober 2016, 09:38
sunnitakse meid kannatama? Ometi on meie meditsiinil olemas vahendid aitamaks meiesugustel kiiresti ja valutult lahkuda?
to miks19. oktoober 2016, 11:16
Ravimitööstus tahab ju teenida, kui paljud lahkuvad, kasumid kukuvad. Üks süst ei maksa midagi, aga kalleid antidepressante saab aastaid müüa.
11,1619. oktoober 2016, 16:04
Päris karm tõesti, Sina näe tahad vabasurma minna, aga sulle pakutakse hoopis ravi. Samas on inimesi, kes ei taha surra...no äkki elad kuidagi üle, et keegi kuskil raha teenib, kui keegi kuskil ellu jääb?
No ja teisest küljest pole ravimine ju kohustuslik ja kui sinu otsus kindel, ei hakka keegi kätt ka ette panema, kui minna soovid.
09,3819. oktoober 2016, 22:48
Kes sind sunnib? Tahad minna? No mine palun!
Aga väga paljud teised tahavad elada.
mida need inimesed peavad tegema19. oktoober 2016, 08:42
kellel isa joob, ema joob, raha pole riiete ostuks, koolis kiusatakse. Artiklit lugedes tekkis ainult tülgastus - sitahäda soigumine mittemillegi ümber. Selline saab siis ka depressiooni, kui lemmikkärbes ära sureb.
19. oktoober 2016, 08:56
Ole kuss, rumal inimene.
8:4219. oktoober 2016, 09:26
Sa oled ikka päris lollakas...tõesti!
08,4219. oktoober 2016, 10:30
tegelikult võib ka lemmikkärbse suremata depressiooni saada. Asi pole kurvapoolses mõtlemises, asi on ajukeemias. Tundsin ühte väga tugevat ja rõõmsameelset meest, kes kõiki aitas toetas ja tuju üleval hoidis. Kõigist tugevam ja vapram oli, aga üks päe tema tööle ei jõudnud, sest ignoreeris depressiooni, ei ravinud ja jaks sai otsa või tabas paanikahoog vale ajukeemia tõttu..lahkus elust. Jube kurb oli, sest äärmiselt elujõuline ja muidu jõuline natuur andis alla, aga need vinvin elukad, kes ei ela ega sure, kes kogu aeg pahas tujus ja paljas ja näljas ning raskest haigusest vaevatud elavad edasi ja ei hullu vinisevad teiste meelehärmiks edasi, ei ela ega sure.
üks pluss üks19. oktoober 2016, 10:35
Teile on õpetatud nägema seoseid ... kus need puuduvad - ühiskond taunib alko -ja narkolõksus olevaid inimesi kuid need ilmingud ei ole depressiooni põhjuseks vaid samuti tagajärg, kui depressioon.
Olles armastuses võid sa ka väga halbades oludes olla "maailma õnnelikem" inimene.
Kui armastuse (sisemise) puudusel sa tunned ka kõge külluslikumas ja hoolitsetumas keskkonnas ennast "surmavalt" halvasti ... sest inimese põhiolemus ei ole raha vaid armastus.
Kui sul on ka töö, mille läbi sa saad ennast teostada - olla vajalik (mitte tundes orja ja ebaolulisena) - siis sa oled ka armastuses. Seie toimib seest poolt välja kuid vahel "kriisis" on vaja, et abi tuleks ka väljast ning toetaks meid, et me leiaks ise oma sisemise armastuse.
Hea kui meie sisemine ja väline on tasakaalus ja toetavad teineteist - siis me oleme ka õnnelikud. Endale valetamine on kriisi üks põhjuseid ... olge ausad nii enda, kui teiste vastu.
!20. oktoober 2016, 14:00
ema joob,isa joob ja sina ela 50 küllap siis jõuab deprssioon sinunigi.
kindel19. oktoober 2016, 08:33
Meil pole see võimalik, sest meie rahvas on õnnelik ja rõõmus laul ning tants saadab meid kõikjal. Meil lihtsalt pole selliseid harjumusi.
Äratus!19. oktoober 2016, 10:22
"Helge" nõukaaeg on möödas, kodanik reibik.
juks19. oktoober 2016, 07:49
uue aja haigused.
tegelikult on lihtsalt erinevad inimesed.tugevamad ja nõrgemad.ja ei ole mõtet pugeda mingite uuel ajal välja mõeldud haigusnimede taha
juksile19. oktoober 2016, 08:41
Su jutus on iva su enese teadmatagi. Me elamegi uuel ajal. Konkureeritakse absoluutselt kõige pärast, miski pole täiuslik, keegi pole piisavalt võimekas, tark, tubli, rikas, ilus, hea jne. Masendus võib tulla lihtsalt. Oletame, et sa ei tähista jõule, võibolla veedad need üksigi, aga ühiskond survestab: sotsiaalmeedia, ajakirjandus, töökaaslased, ostukeskused jne jne. Aga jõulud ei ole ainult kuusk ja hapukapsad. Siit võib juttu edasi arendada. Ühiskond on nii-nii-nii palju muutunud ja nii-nii kiiresti. Meeleoluhäireid peetakse alati lihtsalt nimedeks, sest sa ei näe inimese pähe. Ja kõike mida ei näe, sa väga objektiivselt hinnata ei saagi. Lisaks ei ole eestlased soe rahvas, seega ei taha keegi kuulda teiste muredest, mõtetest... tundub nagu seebiooper, eks? Mehed ei taha sellist jamajuttu üldse kuulata, onju? Aga kes üldse tahab teisi kuulata? Paned tähele, et tuttavad, sõbrad räägivad ainult iseendast?
maniila19. oktoober 2016, 16:30
ei ole uue aja haigused. mina tükk vanainimest ja kunagi ammu minu üks kolleeg tegi enesetapu - jahipüssiga.
to maniila (ja ehhile)19. oktoober 2016, 23:39
Ma pole usklik, kuid allolevatel linkidel on ühtteist, mida tasub kõrva taha panna, kui inglise keelest aru saamine pole probleemiks:
https://www.youtube.com/watch?v=HOQ4awXDrLw
https://www.youtube.com/watch?v=Sjv-oVuOEeA
Inimesed ei saa aru, millal on tegemist nähtamatu energeetilise rünnakuga, manipulatsiooni ja ja invasiooniga negatiivsete olendite poolt (kristlikus kõnepruugis deemonid), arvan et seda ei taju tihtipeale isegi need, keda peetakse gurudeks, sifudeks, sensitiivideks, pastoriteks, nägijateks jne, sest need mõjud esinevad erinevates vormides ja mõõtudes, kui väga üldistatult ja piltlikult väljenduda, ka viimatimainitud jm tegelased võivad pidada neid mõjusid oma "energeetiliseks progressiks". Peetakse mingeid tundeid ja mõtteid ainult enda omadeks ega tajuta, et need on hoopis väljastpoolt sisestatud. Isegi oldud sellise lihtsameelsuse seisus, kus jutud deemonitest jne liigitusid muinasjuttude ja fantaasia valdkonda. Paljud konfliktid, enesetapud, õnnetused ja haigused oleksid olematud, kui seda teataks ja teadvustataks, kuid meie ainult materialistlik haridus ei sisalda seda osa maailmast, kuna ka meie materiaalsest minevikust pärit õpetajad pole sellest teadlikud. Pendli Veeliks oli üks vähestest, ka pendeldajate seas, kes selle alaga hakkama sai.
to maniila (ja ehhile)20. oktoober 2016, 00:32
Niisiis, kui on depressioon, mõtted mis ei lähe ära, väsimus, uimasus, jõuetus kas füüsiliselt või vaimselt. siis tuleb esmaselt minna arstile, teha vereproovid ja uuringud, et leida või välistada otseselt füüsilised tegurid nagu parasiidid, kahjulikud viirused ja bakterid, kasvajad jne. Siis võib peale seda ka mõne alternatiivravitseja poole minna, kelle osas on usaldust (ka sealt võib lisaks energeetilisi olendeid külge saada kui sattuda vale inimese juurde, nt. lähed väsimusega kuid hiljem tunned, et mingi ebameeldiv tunne on juurde lisandunud või mingi mõte on kinni jäänud ja muudkui upitab ennast esile). Võib otsida ka mõne kirikutegelase, kes tegeleb eksortsismiga. Arvestades juutuubist saadaoleva infoga võib ka seal sama juhtuda, mis sensitiivi pool. Ainuke viis, kuidas sellest mudamülkast välja tulla on teha tööd enesega ja öelda endale, et kogu energeetiline ja mentaalne saast kadugu kehast ja energiaväljast ning deklareerida oma üleolekut kõigest sellest saastast. Ka sellest võib väheks jääda, kui on tegemist tugevate vastastega, kuid ilma võitluseta ei maksa alla anda, isegi kui selline sisemine kaevikusõda kestab pikalt. Ilma selle saastata on inimese enesetunne looduse poolt positiivne, selline kui parimad hetked lapsepõlvest näiteks, ka siis, kui kedagi pole kõrval, kes aru saaks või mõistaks.
ehh19. oktoober 2016, 06:32
igalühel ei pruugi surmamõtteid tulla. mõni peab pool elu plaani, kuidas elust lahkuda, mõni teeb raksti ühe ropsuga asja ära. individuaalne.
armastuse puudus ja mittemärkamine(-hoolivus), on väga laialdane.
See on siis noore inimese mõtlemine19. oktoober 2016, 06:13
kahju,elu veel ees ja juba nii hell ja nõrk,pole isa ega ema hoolitsust? Olen sõjaaegne,minu isa tapeti noorena ja ema oli hirmutatud,perekond küüditatud,ise ootasin lapsena ka küüditamist ja elasin vanaemaga metsas,aga enesetapu mõtteid pole tulnud, surm tuleb kunagi naguinii.
meds19. oktoober 2016, 08:44
enesetapumõtted ei tule alati raskest elust, vaid ajukeemiast. saage ometi aru. ega sa täpselt aru saa ka, kust sa oma kõhupisiku üles korjasid. aga võid vähemalt oletada. siin ei saa oletada, mõtted lihtsalt tulevad. ja ei tea, kust.
19. oktoober 2016, 09:03
Aga katsu sa seda targutajatele selgeks teha. Pole vaja ei rasket elu, rasket olukorda, et see haigus sind leiaks. Ja rumalad on alati valmis sind paika panema, ise teadmata, mida see haigus tähendab. Ikka ise süüdi ja mõtlemises kinni. Soovitagem siis vähihaigele, südamehaigele või ükskõik mis haigele end mõtlemisega terveks ravida.
Jah19. oktoober 2016, 09:06
Ei hakkagi osa inimesi kunagi keerulisematest asjadest aru saama, jäävad ikka seda nõrga iseloomu juttu ajama.
19. oktoober 2016, 09:57
see ajukeemia on seotud soolestiku mikroflooraga, söö hapukurki.
deprekahaige19. oktoober 2016, 19:01
vot siin võib isegi tõetera sees olla,olen justkui kusagilt seda veel kuulnud.Kui kindlalt teaks,et aitab,siis hakkaksin sööma.
06,1319. oktoober 2016, 19:42
Sa lugesid valesti. Keegi pole öeldud, et elu raske, ta ütles et depressioon. Need on kaks täiesti erinevat asja.