Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
21. oktoober 2016, 10:45

Mida tähendab, kui käed ja jalad pidevalt külmetavad? (4)

Külmetavad jalad ja käed ei ole üldse harv nähtus ning naisi kimbutab see häda sagedamini. Kui sul aga kipuvad jäsemed külmetama igapäevaselt, võid endal kahtlustada alljärgnevaid terviseprobleeme – pea ilmtingimata nõu arstiga!

·         Diabeet. Külmetavad jalad ja käed võivad olla esimene märk diabeedist. See haigus nimelt mõjutab ka vereringet ja närvisüsteemi. Kui sa lisaks tahad ka pidevalt juua ja süüa või su kaal tõuseb, kontrolli oma veresuhkru taset, soovitab Healthy Food Star.

·         Aneemia. Kui lisaks külmetavatele kätele-jalgadele tunned pidevat pinget ja väsimust, kontrolli raua taset veres.

·         Kilpnäärme alatalitus põhjustab aeglasemat ainevahetust ning külmetavad jäsemed võib olla üks sellele viitav sümptom. Seda on põhjust kahtlustada, kui lisaks tunned end väsinud ja uimasena, sa ei jaksa kiirelt liikuda, su kõne on aeglustunud ning sa ei talu kõrgeid temperatuure.

·         Stressi põhjustatud protsessid organismis ahendavad veresooni ning muudavad sestap samuti vereringe aeglasemaks.