Parfüümi koht ei ole vannitoasFoto: PantherMedia / Scanpix
Keha
21. oktoober 2016, 14:20

Ettevaatust! Oma tervise nimel ära neid asju vannitoas hoia!

On väga tavaline, et paljusid hügieeniga seotud asju hoitakse vannitoas, sest need on seal vajaduse korral käeulatuses. Kuid tegelikkuses on terve hulk hügieeniasju, mida ei tohiks oma tervise nimel hoida vannitoas, sest sealne niiske keskkond teeb muidu kasulikest asjadest sinu tervisele vaenlased.

Pure Wow toob välja viis asja, millele võiksid koha leida mujal kui vannitoas.

Ravimikapp. Vannitoa temperatuuri kõikumised ja niiskustase mõjutavad ravimeid nii, et need riknevad ennetähtaegselt ja ei toimi enam tõhusalt. Mis kasu on valuvaigistitest või rasestumisvastastest vahenditest, mis ei tööta? Leia ravimitele kuiv ja jahedam hoiukoht.

Kosmeetika ja meigipintslid. Niiskus ja soojus lühendavad ka kosmeetikatoodete säilivusaega ning niiske keskkond soodustab bakterite ja hallituse vohamist meigipintslite harjaste vahel. Meigitarvetelegi on parim jahedam ja kuivem keskkond.

Parfüümid. Kuumus ja niiskus lõhuvad lõhnamolekule ja kiirendavad parfüümide riknemist. Lõhnade jaoks parim keskkond on hoida neid jahedas ja päikesevalguse eest peidus.

Raseerimisterad. Niiskus paneb metalli roostetama.

Elektroonilised seadmed. Niiskus võib lõhkuda nii fööni kui juukselõikusmasina. Kui tegu pole just ekstra vannituppa loodud seadmega (näiteks elektroonilise hambaharjaga), hoia seda veidi kuivemas kohas.