Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
22. oktoober 2016, 15:47

Kuus asja, mida sa oma tervisele mõeldes voodis kunagi teha ei tohiks (10)

Et uni on terve püsimise seisukohalt hädavajalik, on äärmiselt oluline, et voodi oleks koht, kus keha tõesti puhata saab. Metro toob välja kuus asja, mida voodis kunagi teha ei tohiks. Ikka ennekõike oma tervisele mõeldes.

Magada koos lemmikloomadega. Kui sa seda teed, siis tähendab, et su voodis elavad kõikvõimalikud parasiidid ja bakterid, samuti on see täis loomade karvu.

Telefoniga voodisse pugeda. Kui sul on komme enne uinumist ja kohe pärast ärkamist Facebooki kontrollida, unusta see - see mõjutab su und ja võib olla põhjuseks, miks oled unetu. Inimesed on lihtsalt valgusele nii tundlikud. Telefoni voodis kasutamine võib su und suisa tunni võrra hlisemaks nihutada.

Voodis tööd teha. See ergutab aju liigselt ja uni lihtsalt ei tule.

Käekotti voodisse panna. Käekott on üks räpsasemaid tarbeasju - kui sa käid temaga avalikus käimlas, miks sa peaksid ta siis ometi veel oma voodisse panema?

Voodisse aluspesus pugeda. Magamise ajal tahab ka ihu puhata, parim selleks on alasti magamine.

Liiga pikalt magada. Kui lükkad ärkamist muudkui edasi, on kõik halvasti - sa ajad oma sisemise kella lihtsalt segadusse. Ning see viis minutit sind enam tegelikult ei päästa ka.