Foto: Tarmo Haud
Terviseuudised
27. oktoober 2016, 12:10

Tartus avati Lõuna-Eesti uusim erameditsiinikeskus

Kvartali keskuse kolmandal korrusel avas uksed Unimedi Tartu kliinik, mis pakub hambaravi-, ortodontia-, unemeditsiini- ja eriarstiteenuseid.

Unimedi Tartu kliiniku teenindusjuht Nele Lõhmuse sõnul annab erinevate raviteenuste toomine ühe katuse alla paremad võimalused arstide koostööks ja patsiendile terviklike lahenduste pakkumiseks. “Sageli tuleb patsient meie juurde tervisemurega, selle puhul on vaja mitme spetsialisti tihedat koostööd, et parandada tema elukvaliteeti tervikuna,” toob ta näite.

Unimedi Tartu kliinikus võtab patsiente vastu lai valik oma valdkonna tippspetsialiste, kes teevad tihedat koostööd ka Tallinna ja Pärnu Unimedi kliinikutega. Nii ortodontias kui hambaravis kasutatakse standardina uusimaid tehnoloogiaid - näiteks digitehnoloogiate kasutamine suusiseste jäljendite võtmisel ja raviplaanide koostamisel või spetsiaalse mikroskoobi kasutamine juurekanali ravis. Hambaarstid ja ortodondid töötavad kõrvuti kaasaegse hambalaboriga, mis aitab luua patsientidele kõrge esteetika, täpsuse ja funktsionaalsusega lahendusi nii hambakroonide, eemaldatavate protseeside kui ka ortodontiliste raviaparaatide näol.

Unemuresid aitavad lahendada Eesti unikaalseima unekeskuse eksperdid, kes tegelevad unehäirete diagnoosimise, ennetamise ja raviga. Patsiendile sobivaima lahenduseni jõudmiseks kaasatakse raviprotsessi ka teiste valdkondade spetsialiste.

Kokku töötab Tartu kliinikus 9 ortodonti, 18 hambaarsti, 2 näo-ja lõualuudekirurgi, suuhügienist, logopeed, füsioterapeut, kõrva-nina-kurguarstid, psühholoog, psühhiaater ning unenõustajad ja unearstid. Unimed Tartu kliinikus töötab kokku 32 arsti, 7 assistenti ja 12 administratiivtöötajat. 

Unimedi Tartu kliinik kuulub Unimed Ühendatud Kliinikute perre - Eesti suurimasse erameditsiinikeskusesse, mille osaks on ortodontiakeskus, unekeskus, hambakliinik, hambalabor, eriarstide vastuvõtud ja päevakirurgia. Unimedi kliinikud tegutsevad lisaks Tartule veel Tallinnas, Pärnus ja veel üheksas väiksemas kohas üle Eesti.