Keha

Neli tegevust, mis mõjuvad liigestele hävitavalt (6)

LISA KOMMENTAAR

Cac29. oktoober 2016, 13:01
Seda kummaline on näha hulganisti neid tervise eest "hoolitsejaid", kes karjade kaupa jooksevad mööda krgliikluteede asfalti mingites õhukeses plastmasstallaga vabaajajlatsites, samas, kui paarkümne meetri kugusel seal samas ääres on normaalsed looduliku kattega rajad. Ega rumalus pole üheski tegevusvaldkonnas ega edasiviiv omadus. Enamus tppjooksjaid reenib enamuse oma jooksumahust erinevatel metsaradadel. Staadionil ja asfaldil harjutatakse ainult võistlusperioodil väikema mahuga trennides, et vastava pinnaga harjuda. Võite olla täiesti kindlad, et sellel on konkreetne mõte, millele paljud meie tervisejooksjad ei ole ilmselt veel pihta saanud.
Koleopter29. oktoober 2016, 10:09
Olen üle 40 aasta jooksmist harrastanud. Pikim paus on olnud ca nädal noores eas seoses kopsupõletikuga. Kuigi muude treeningutega ei tegele, pole siiamaani liigestega vähimatki probleemi olnud. On ainult üks kindel reegel: asfaldil jooksen vaid siis, kui ta on kaetud piisavalt paksu soolamata külma lumekihiga! Kurb on vaadata, et järjest rohkem nooremaid jooksuinimesi teisaldub looduskattega jooksuradadelt asfalt-kergliiklusteedele. Kas põhjuseks järjest laienevad ohtlikud kettagolfirajatised või midagi muud?
Teiseks on kahju, et maanteede renoveerimisel asendatakse laiad kruusapeenrad sügavate kraavide ja jooksmiseks-kõndimiseks sobimatute kitsaste servadega.
mitte29. oktoober 2016, 00:58
Jooks vaid rämpstoit , mis ei anna vajalikke aineid liigeste taastamiseks, on kaasajal artriidi tekkepõhjus.
linamees28. oktoober 2016, 18:41
Elamine on kõige ohtlikum - lõpeb 100% juhtudest surmaga.
...28. oktoober 2016, 17:04
Jooksmine asfaldil ja kepikõnd asfaldil on samuti kurjast. Sellised nn. " treenerid " kes seda asfaldil soodustavad ja soovitavad tuleks " kinnismaija "panna. Pealegi ainult jooks ja mingi kepikõnd ei anna tervisele midagi. Lihased peavad nädalas paar korda kõik tööd saama.
Khm28. oktoober 2016, 16:32
Kõige peamine jäeti mainimata, istuv eluviis.