Igasugused mahlakokteilid ja smuutid on mõnus vahepala, kuid need ei asenda täisväärtuslikku einekorda. Seega - unusta mahladieedid!Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
31. oktoober 2016, 12:47

Kuus trendikat asja, mille võiksid oma tervisele mõeldes parem unustada (1)

Väga palju levib erinevaid soovitusi selle kohta, mis on tervisele parim. Sellise info ülekülluses on sageli ka keeruline mõista, millele tegelikult tähelepanu pöörata ja millele mitte.

Portaal Health toob välja mõned trendikad asjad, mille võiksid oma tervisele mõeldes parem unistada. 

1. Lehtkapsas. Ei maksa loota, et üks toiduaine on kõige lahenduseks. Nii näiteks ollakse vaimustuses lehtkapsast, kuid ka teised rohelised köögiviljad on kasulikud. Üksnes ühele keskendumine ei ole tervislik!

2. Mahladieet. Igasugused mahlakokteilid ja smuutid on mõnus vahepala, kuid need ei asenda täisväärtuslikku einekorda.

3. Lihaste stimulaatorid. Keegi pole suutnud tõestada, et need ka tegelikult töötavad, sellised vidinad muudavad inimesed laisemaks.

4. Kiired kaalukaotusmeetodid. Kõik, mis lubavad lühikese aja jooksul kindlat kaalukaotust, ei tekita usaldust, sest keha vajab aega kohanemiseks ja enamik, kes kaotab kiiresti kaalu, ei suuda seda hoida. Ehk teisisõnu - kiirele kaalukaotusele järgneb üldjuhul kiire kaalutõus. 

5. Liialdamine. Kõik asjad on head, kuniks nendega ei liialdata. Näiteks kui teed vaid üht tüüpi trenni, treenidki vaid üht tüüpi lihaseid. Seetõttu tuleks leida tasakaal teiste harjutuste näol lisaks.

6. Akrobaatika. Kiikedel kõikumine on kahtlemata lõbus, kuid kui su eesmärk pole saada tsirkuseartistiks, panusta pigem kardio- või jõutrenni peale.