Foto: MARI LUUD
Terviseuudised
1. november 2016, 22:27

Miks me ei suuda endale grippi haigestumist tunnistada? (1)

Nii nagu on sügis jõudnud Eestisse ning toonud kaasa suure gripilaine, on see nii toimunud samamoodi ka mujal maailmas.

 BBC lugejad vastasid sotsiaalmeedias, miks nad haigeks jäädes ei soovi tunnistada endale tihti, et nad seda ka tõepoolest on. Nii töötavad ka eestlased tihti edasi, tegelikkuses aga pisikuid edasi paljundades.

 Haigena tööl käimine ei ole mitte trendiks ainult Eestis, vaid ka välismaal. Nii uuris brittide meediaväljaanne BBC enda lugejatelt haigena tööl käimise põhjuste kohta lähemalt.

 Näiteks on üheks põhjuseks mitte kojujäämisel palga vähenemine. Nii kui inimene on otsustanud jääda haiguslehele, peab ta arvestama sellega, et mida rohkem saab ta puudumisi töölt, siis seda enam muutub ka tema palk väiksemaks. Tihti saab küll sellistel juhtudel teha tööd kodust, kuid tasuks meeles pidada, et ka see on tervisele kahjulik.

 Teisalt toovad lugejad näiteks, et olles õpetaja, peavad sinu kolleegid töö ära tegema. Seetõttu on kergem tihti haigena kohale minna, kui terveks saades tööle naasta ning kolleegide pahameelt tunda. Lugeja sõnul tunnetab ta nii pidevat pahameelt ja halba enesetunnet teiste kolleegide poolt, mis teda haigena veelgi enam kurnavad.

 Kolmandaks leidub BBC lugejate sõnul töökohti, mis ei tunnistagi haiguslehte, sest alati on võimalik nende sõnul kodus arvutis olles enda tööülesanded valmis saada.