Enne kartuli saabumist sõid meie esivanemad siiski naerist mitte ainult kuivaineid ja hoidiseid. Ei kujuta ette palju võilille- ja takjajuurt oleks pidanud varuma, et sellega suurpere ära toita? Seega ilmselt kasutati neid siiski ainult ravieesmärgil, mitte toiduks.
äkki olid lehmad ka varem lihasööjad? Nii kaua jaurati kui saadi heinatoidule ja lüpstavateks. Kangesti selline tunne, et meidki, inimesi treenitakse lüpsilehmadeks.
"Minu ämma kõrivähki oleme suutnud tänu lääne ja ajurveda meditsiinile pikendada 9 aastat" - hmm, kui minul oleks kõrivähk, siis ma selle pikendamise peale küll õnnelik ei oleks.
Eestlased teavad isegi mida süüa. Mul on millegipärast kõigi võõramaalaste vastu tekkinud selline tülgastus, eriti nende vastu, kes õpetavad, kuidas EESTLANE peab elama... Kui võilill oligi üks minu lemmiksöökidest, siis vot nüüd söön hoopis kuusevõrseid ja hundinuia juurt :)
Mäletan, et väikese lapsena sõin ma õues noorte võilillede varsi ning sain sellepärast kõvasti riielda. Just noorte, kuna vanad ei maitse. Kuid varte marrasknahk tuli eelnevalt ära tõmmata. Siis maitses paremini.
Eks riidlejaile oli kristlik jura kõwaste pähe akanud -5. jaanuar 2020, 04:25
meie "sõbrad" ristimehed olid ju end oma usust puha segi kamminud ja kiusasid taga maarahva põlise elma kandjaid nõidu, teadjaid, taimetarku. Sestap oli meie oma asi üsna põranda alla kolinud, nagu omariikluse mõte vene okupatsiooniajalgi.
ostad apteegist toidulisanseid ja maksad nii et vähe ei ole. Korja suvel võilillelehti, naadilehti, nõgeselehti, põdrakanepit,teelehte, .... Kuivata nad ära, jahvatajahuks ja lisa putrudele kui puder valmis, jäta veel 10 minutiks soojale plaadile tõmbama kaetud potis. Petersellilehed kuivata ja kasuta jahu suppidesse, kastmetesse, lase tõmmata. Jne.
sellepärast meie inimestel kõhutõved, et pole saastaga sinapeal- indialaste organism seoses mikroobide suure hulga eripäradega tunduvalt rohkem karastunud, aga eks neil ole palju selliseid haigusi ka, mida meil ei eksisteeri.
KOMMENTAARID (29)